Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: GDM v ubuntu 10.04  (Přečteno 3175 krát)

Aucar

• Návštěvník
GDM v ubuntu 10.04
« kdy: 06 Července 2010, 19:39:43 »
Ahoj,
Prohledal jsem snad celý google a nenasel jsem jediný funkční návod na přenastavení GDM v ubuntu 10.04.
Dozvěděl jsem se akorád že to vývojáři ubuntu zakázali. Mě přijde ten ubuntu GDM chabej. Chtěl bych to změnit.
Na gnome-look.org takových super témat a u ubuntu to nejede.
Chtěl jsem se zeptat dokázal to někdo z Vás obejít?
Na netu jsem nasel že se to dá přes GDM2 setup ale vubec se mi to nezobrazuje jak říkají návody.
Záložka Themes se nespustí.                                   Předem díky za jakýkoliv nápad. Věřím že nejsem sám komu se to nepáčí.

Mank

• Host
Re: GDM v ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 06 Července 2010, 19:43:06 »
vetsina z temat na gnomelook.org sou pro GDM rady 1 a ne GDM2 a v gdm2setup Temata snad nejsou dodelana este max se da zmenit pozadi apod
a Ubuntu pouziva GDM2

Aucar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Července 2010, 20:12:38 »
No pozadi jde změnit. To ano. To s těmy tématy jsem nevěděl. Je tedy neaky server kde pro to nove GDM temata jsou?

Mank

• Host
« Odpověď #3 kdy: 06 Července 2010, 23:13:56 »
jde v gdm2setup zmenit pozadi , potom lze zmenit vykreslovani dialogu ( tez v gdm2setup) . ale temata jako takova pokud  vim neexsituji

soudruh

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím...
« Odpověď #4 kdy: 07 Července 2010, 08:31:28 »
Tak bude nejspíš na místě jiná otázka, je možné a je někde návod jak nahradit GDM2 za GDM1 ?
Xubuntu 12.10@fermium; Ubuntu 12.04@mandelevium; Android 2.3.3@nobellum; Ubuntu 9.04@lawrencium; FreeNAS@rutherfordium; Xubuntu 12.04@dubnium

Aucar

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Července 2010, 15:48:09 »
No to je dobrá otázka. Neznate někdo na ni odpověď?

aloisam

• Host
« Odpověď #6 kdy: 07 Července 2010, 19:49:39 »
návody, jak downgradovat gdm v Ubuntu 9.10, jsem viděl, takže by to imho mělo jít i v 10.04, pohledejte ;) mně stačí změna pozadí a barviček..

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 08 Července 2010, 09:49:51 »
Podle mne, to že udělali tak zásadní změny v GDM je proto, že chtějí sjednotit vzhled desktopu se vzhledem GDM. A to si myslím, že je správné. Tam vývojáři směřují. Osobně to neřeším v tuto chvíli to ještě není dodělané. Jediné co lze podle některých návodů udělat je ruční práce sjednocení vzhledu. V samotném dialogu nastavení přihlášení není nic o tématech a podle mne v budoucnu to bude součást nastavení celkového vzhledu. Podle mne pokud to tak opravdu bude budu spokojen.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 08 Července 2010, 10:01:01 »
Podle mne, to že udělali tak zásadní změny v GDM je proto, že chtějí sjednotit vzhled desktopu se vzhledem GDM. A to si myslím, že je správné.

Pokud vývojáři sjednocují vzhled na úkor funkčnosti ovladatelnosti... není to to pravé...

Myslím si, že to spíš nestihli dodělat a chybovali v tom, že tento nedodělek pustili. To není jediný případ... Doba je rychlá a lidi mají raději tři nové nedodělané betaverze čehokoli...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.