Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zkušenosti s HW od MSI?  (Přečteno 4147 krát)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
Zkušenosti s HW od MSI?
« kdy: 07 Července 2010, 11:00:28 »
Máte prosím někdo z vás zkušenosti s deskami MSI?
Jaká je podpora hardwaru?
Zvukovky, síťovky, grafiky od VIA.....
Děkuji za odpovědi.

edit by kiklhorn: změna topicu z "Rada"
« Poslední změna: 12 Července 2010, 21:38:09 od kiklhorn »
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Rada
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2010, 11:06:36 »
MSI mám na druhém kompu tuším já, nemám problém s ničím, vše našlo...chce to ale konkrétní typ, u stolních PC si myslím, že to bude bez problémů, u notebooku těžko říct, ale s MSI mám zkušenosti dobré... vlastně s deskama na stolních PC mám zkušenosti jenom dobré. Problém býval spíš s externíma grafikama

Nejlépe napiš konkrétní model
« Poslední změna: 07 Července 2010, 11:09:15 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2010, 11:13:49 »
S notebookama od MSI mam dalsi negativni zkusenost, resp s jejich servisem.
Neco spravi, ale neco rozbijou, v mem pripade v servisu rozbili baterku, musel jsem ji dokoupit...
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 07 Července 2010, 11:40:49 »
Citace
MSI mám na druhém kompu tuším já, nemám problém s ničím, vše našlo...chce to ale konkrétní typ, u stolních PC
 si myslím, že to bude bez problémů, u notebooku těžko říct, ale s MSI mám zkušenosti dobré... vlastně s deskama
na stolních PC mám zkušenosti jenom dobré. Problém býval spíš s externíma grafikama

Nejlépe napiš konkrétní model

jedná se o základní desku MSI K8MM-V
« Poslední změna: 07 Července 2010, 12:45:25 od h.giuseppe »
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #4 kdy: 08 Července 2010, 08:48:29 »
Nějaké bugy jsem našel, nicméně je to z roku 2009 a jedná se integrovanou grafiku VIA unichrome, se kterou zkušenosti ani nemám...něco o kompatibilitě je i tady, osobně si ale myslím, že že vše fungovat bude, jen bych nešel do 64bitové verze..

I na zdejším fóru se podobná, ne-li stejná karta probírala, bohužel asi ne moc pozitivně, ale taky je to z roku 2008..každopádně ono není co ztratit. Doporučuji prostě nainstalovat a vyzkoušet..podle mě to fungovat bude. Kdyby byly nějaké potíže s hardwarem a chtěl bys i tak Linux vyzkoušet, můžeš ještě zkusit PC Linux OS, to je distribuce, která si na kompatibilitě hardware zakládá..

http://www.pclinuxos.cz/index.php?option=com_remository&Itemid=40&func=select&id=1
« Poslední změna: 08 Července 2010, 09:01:44 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 08 Července 2010, 10:44:44 »
Nějaké bugy jsem našel, nicméně je to z roku 2009 a jedná se integrovanou grafiku VIA unichrome, se kterou zkušenosti ani nemám...něco o kompatibilitě je i tady, osobně si ale myslím, že že vše fungovat bude, jen bych nešel do 64bitové verze..

I na zdejším fóru se podobná, ne-li stejná karta probírala, bohužel asi ne moc pozitivně, ale taky je to z roku 2008..každopádně ono není co ztratit. Doporučuji prostě nainstalovat a vyzkoušet..podle mě to fungovat bude. Kdyby byly nějaké potíže s hardwarem a chtěl bys i tak Linux vyzkoušet, můžeš ještě zkusit PC Linux OS, to je distribuce, která si na kompatibilitě hardware zakládá..

http://www.pclinuxos.cz/index.php?option=com_remository&Itemid=40&func=select&id=1
Unichrome bych se obloukem vyhl  ;D
PC Linux OS a kompatibilita? Vždyť u mě jako jeden z mála ani nenastartuje  ;D

Každý pes, jiná ves  ;)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #6 kdy: 08 Července 2010, 10:49:46 »

Každý pes, jiná ves  ;)

:-)) No vida, asi to tak bude.. já zas mám Wi-fi do PCI slotu, Ubuntu značné problémy a nakonec to stejně stabilně nejelo, PC Linux Os bez potíží..asi jak říkáš, "každý pes, jiná ves" :)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 08 Července 2010, 17:25:35 »
Zkoušel jsem stáhnout PClinuxOS, ale ten link nefunguje (xfce).
Ale nejradši bych na tom rozchodil xubuntu, velice jsem si ho oblíbil a jiné distribuce co jsem zatím vyzkoušel se mi nelíbili.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #8 kdy: 09 Července 2010, 08:25:24 »
Hm, opravdu...mají to nějaké pos*até. Z českých nejde stáhnout nic, ze zahraničních nejde jen XFCE - Gnome i KDE jde, zajímavé :) Pokud nemáš nějaký extra starý PC, tak klíďo zkus i Gnome, supr prostředí ;)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 09 Července 2010, 11:01:01 »
Já mam nasazený xfce i na mým noťásku Acer Extensa 5635G, myslím si že čím míň "grafickýk blbůstek" tím míň se toho může pokazit. Je to škoda vyzkouším to Gnome, bude muset stačit.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #10 kdy: 09 Července 2010, 12:46:20 »
Tak minimálně na odzkoušení, jestli to bude řešit ten problém bych to zkusil...možná bych ale přece jen jako první zkusil Ubuntu

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #11 kdy: 09 Července 2010, 23:20:27 »
s MSi mám dobré zkušenosti. deska v popisu jela naprosto bez vproblému,. z doslechu jsem nezaregistroval žádný problém s jejich produkty

PS : doporučil bych důkladně pročíst pravidla o chování na fóru ! Zvláště pasáž :
6. Nazývejte témata výstižně, ulehčíte tím vyhledávání a dotazu s dobrým názvem si všimne více lidí. Striktně se vyhněte názvům typu: "Pls help, začátečník, lama, poraďte prosím, dotaz ..." Předmět nepište velkými písmeny a nepoužívejte vykřičníky ani jiné znaky (smajlíky, hvězdičky atd.), otazník stačí jeden.
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 12 Července 2010, 19:20:12 »
Citace
Tak minimálně na odzkoušení, jestli to bude řešit ten problém bych to zkusil...možná bych ale přece jen jako první zkusil Ubuntu
Ubuntu jsem odzkoušel, ale zamrzá mi :-(

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #13 kdy: 12 Července 2010, 19:54:12 »

Každý pes, jiná ves  ;)
Mně běží PCL i notebook až na vypalovačku OK., tak nesýčkuj.

niemand

• Host
Re: Zkušenosti s HW od MSI?
« Odpověď #14 kdy: 13 Července 2010, 09:10:10 »
Já mám desku od MSI v druhym PC už 4 a půl roku a pořád funguje. Jedná se ale o MSI K8N-Neo4. No ale hlavní je, že pořád funguje a ještě musí minimálně 2 - 3 roky vydržet. :)

Ještě mám od MSI noťas (už přes půl roku), denně ho používám, denně jsem ho tahal do školy, zatím žádný problém.

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Re: Zkušenosti s HW od MSI?
« Odpověď #15 kdy: 13 Července 2010, 21:27:36 »
S MSI zkušenosti jako takové nemám, ale když jsem tenkrát kupoval PC, tak jeden prodejce mírně řečeno říkal: "Ruce pryč.". Z MSI mám podobný pocit a zkušenosti v okolí podobné jako s ATI grafikami, mobily značky LG, pračkami Whirlpool či foťáky značky Casio. Zkrátka nic moc. :)
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.