Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: samo se mění gnome na KDE  (Přečteno 1170 krát)

Majared

• Návštěvník
samo se mění gnome na KDE
« kdy: 07 Července 2010, 12:44:40 »
Zdravím všechny co tomu rozumí víc než já :-), což bude asi většina :-) a prosím o radu. Po čisté instalaci Ubuntu 10.04 a stažení tématu Balanza (se na mě nezlobte, ale to sem fakt musel oskinovat) se mi stává, že třeba třikrát, pětkrát v pohodě, ale pak z ničeho nic a stává se to stále častěji mi naběhne prostředí, že ani nevím co to je? Vypadá to jak nějaký KDE, ikony jsou modrý, hranatý prostě se mi to ani trochu nelíbí. No a když to nastavím všechno zpátky, tak je to napůl. Lišta se změní správně, ale okna a menu přes pravý tlačítko myši je KDE. Přece to zase nebudu celý instalovat znova. Nejde někde natvrdo vypnout KDE a nějak mu vysvětlit, že chci jen prostředí gnome. Teda domnívám se, že je to tak. Kdyžtak můžu pastnout nějaký obrazovky, jestli to pomůže. Děkuji za odpovědi

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
Re: samo se mění gnome na KDE
« Odpověď #1 kdy: 07 Července 2010, 15:04:05 »
Nemyslím, že to čo popisujete je v skutočosti KDE, skôr by som povedal, že vám ten skin nejak preskakuje do iného... Screenshoty by asi najlepšie ozrejmili situáciu...
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2010, 15:44:33 »
Ať dělám, co dělám nemůžu sem mlasknout obrázek. Mám krásný screenshoty, ale nedaří se mi je sem vložit. Už mě nic nenapadá.

Tak takhle to má vypadat, když to všechno nastavím: viz obr. takhlejo

/home/aredraj/Plocha/takhlejo.jpg
Najednou, buď při přištím nastartování PC nebo dokonce z ničeho nic během práce na PC se to změní samo na obr: taktakhlene
a jakmile jsem vyvolal okno předvolby vzhledu, přes pravý tlačítko myši na ploše, tak se to přeplo do takovýdleho mezixichtu: obr. mezixicht

vím, že je to trošku nesrozumitelné, ale nechápu jak sem vložit obrázky, když je dám do příloh, tak se nezobrazí????

Děkuju moc za další reakci, jsem z toho už nanervičky :-), se to mění docela často, mě příjde že si to žije svým vlastním životem, což mi začíná silně připomínat widle.
Na druhým PC mám Ubuntu 9.10 se stejným themesem balanzan a je to OK.

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 07 Července 2010, 17:30:01 od Majared »

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
« Odpověď #3 kdy: 07 Července 2010, 17:36:51 »
O KDE se v žádným případě nejedná:-) Je to zřejmě základní GTK vzhled. Problém bude asi v samotném novém schématu, jinak mě nic nenapadá, taky jsem se kdysi s něčím podobným setkal.
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

Nemec

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Července 2010, 19:38:04 »
Zkusím něco nadhodit. pravděpodobně část tématu není dobře dodělána, zkus dát v nastavení volbu upravit a zvol si jednotlivé položky ručně.
Podobné problémy se vzhledem mohou mít programy s administrátorskými právy, skopíruj nastavení gnome do složky roota

Majared

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Července 2010, 21:02:10 »
Tak aspoň vím, že to není KDE :-), nápad s právama nezní špatně, ale zeptám se jak mám realizovat tvůj nápad zkopírovat nastavení gnome do složky roota?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.