Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmizela mi horní a dolní lišta (menu, dock nebo jak se tomu říká) na ploše  (Přečteno 4588 krát)

Mastr24

• Návštěvník
Ahoj, mám problém, že mi zmizela horní i spodní lišta (nabídka, menu...) na ploše. Zkoušel jsem zjistit co se stalo, ale marně. Jsem začátečník. Jediné co jsem onehdy dělal, byla instalace antiviru Avast (potřeboval jsem zkontrolovat flasku). Frčel jsem na Xubuntu 9, tak jsem zkusil upgadovat na vyšší verzi, ale nepomohlo to. Co mám zkusit nyní?

pacholik

• Závislák
přidat si je znova, Nastavení (v menu na ploše) - Panel

Mastr24

• Návštěvník
bohužel, nic takového, tu nemám.
Jediné jak se můžu někam dostat je - kliknu pravým myšítkem na ploše - rozbalí se mi nabídka - vyberu "nastavení plochy" - nabízí mi "Pozadí", "Nabídky", "Ikony" - nic víc (o panelu ani slovo)
ještě jsem našel po kliknutí pr. myšítkem v "Aplikace" - "Nastavení" - "Panel" , jenže po kliknutí se nic neděje
PS: taky jsem zkoušel, ještě než jsem upgadoval systém, kontrolu disku proti chybám zápisu systému (s instalačním cd), žádnou chybu to nenašlo

pacholik

• Závislák
Nic neděje ? Zkus v terminálu
Kód: [Vybrat]
xfce4-panela pošli co to napíše

Mastr24

• Návštěvník
hele Silverkeepere moc děkuji, panel (horní i dolní) se objevil, paráda  ;)
terminál vypsal:

xubulik@xubulik:~/Plocha$ xfce4-panel
(xfce4-panel:2154): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-panel:2154): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_ICON_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-panel:2154): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-mixer-plugin:2160): xfce4-mixer-plugin-DEBUG: mixer_plugin->track_label = 'Master'
(xfce4-xkb-plugin:2158): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_destroy: assertion `hash_table != NULL' failed
(xfce4-xkb-plugin:2158): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_destroy: assertion `hash_table != NULL' failed
(xfce4-xkb-plugin:2158): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-xkb-plugin:2158): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_ICON_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-xkb-plugin:2158): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-xkb-plugin:2158): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_ICON_NAME contained invalid UTF-8
(xfce4-panel:2154): Wnck-WARNING **: Property _NET_WM_ICON_NAME contained invalid UTF-8

tak ještě by mě zajímalo co to znamená a proč mi panel nešel spustit, díky

pacholik

• Závislák
Nějaký warningy tam sou no, to je ještě vcelku běžný (hlavně když to jede že :D). Teď aby se objevil i po restartu.

Mastr24

• Návštěvník
ups, mám problém. Fungovalo to, protože jsem nezavřel terminál. Jakmile ho zavřu, tak panel zmizí. :o  Dneska jsem to zkoušel znovu:

(xfce4-mixer-plugin:1541): xfce4-mixer-plugin-DEBUG: mixer_plugin->track_label = 'Master'
(xfce4-xkb-plugin:1539): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_destroy: assertion `hash_table != NULL' failed
(xfce4-xkb-plugin:1539): GLib-CRITICAL **: g_hash_table_destroy: assertion `hash_table != NULL' failed

pacholik

• Závislák
No samozřejmě, zavřením terminálu ukončíš i všechny programy který si v něm spustil, můžeš to napsat do Alt+F2. Jestli se panel nezobrazí po startu, tak si ho nastav v Relace a spouštění a tím by to mělo bejt vyřešený.

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
Ahoj, i mě zmizeli oba panely na ploše.
Výpis z terminalu:
Kód: [Vybrat]
xfce4-panel
(xfce4-mixer-plugin:1419): libxfce4mixer-CRITICAL **: xfce_mixer_get_track: assertion `GST_IS_MIXER (card)' failed

(xfce4-mixer-plugin:1419): xfce4-mixer-plugin-CRITICAL **: xfce_mixer_plugin_set_card: assertion `GST_IS_MIXER (card)' failed

(xfce4-mixer-plugin:1419): xfce4-mixer-plugin-CRITICAL **: xfce_mixer_plugin_set_track: assertion `GST_IS_MIXER_TRACK (track)' failed

Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

pacholik

• Závislák
zkusil bych smáznout .rc soubor xfce4-mixer-pluginu v ~/.config/xfce4/panel, když nepomůže tak ho můžeš odstranit nebo zakomentovat v ~/.config/xfce4/panel/panels.xml
nebo zkus jenom přeinstalovat xfce4-mixer

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.