Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde zvuk na ntb MSI EX620X-045  (Přečteno 3364 krát)

montys1

• Návštěvník
Nejde zvuk na ntb MSI EX620X-045
« kdy: 09 Července 2010, 11:35:33 »
Prosím o pomoc mám ntb MSI EX620X-045 a ubuntu 10.04, problémem je že nejde zvuk z repra ntb, pokud ale připojim externí repra tak zvuk z nich jde.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Nejde zvuk na ntb MSI EX620X-045
« Odpověď #1 kdy: 10 Července 2010, 01:20:03 »
neviem ci radim spravne ale tam hore by si mal mat taku ikonku repracika ci take aco tam klikes a das predvolby...tam je karta ze vystup a mas tam dole ze konektor...tam mas na vyber ze sluchatka reproduktory v pc alebo externe tak tam das ze analog speakers to su tie v pc :D...to bol odhad...alebo nejak nahodit namiesto pulseaudio alsu....
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Července 2010, 01:24:11 »
skus hodit do terminalu
Kód: [Vybrat]
alsamixer a pohrat sa stym troska mozno to pomoze...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 10 Července 2010, 22:12:09 »
To co je za haluzovinu :D...ze satanic edition...a co je tam take specialne oproti normalu?

montys1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Července 2010, 14:41:42 »
jinak včera sem najel na ubuntu 10.04 64bit a zvuk se chová stejně jako před tím po vysunutí kabelu nejde ani hlásek tak nevim

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 11 Července 2010, 15:02:37 »
hej hej uz som to kukal... http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1132700 tuto by daco mohlo byt..

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 11 Července 2010, 15:07:49 »
skus mas v sound preferences ze rv620...a predtym mas este ze internal audio analog stereo...skus dat to..

montys1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 12 Července 2010, 21:36:15 »
akorát zase nevim jakej je příkaz do alsy abych připsal ten řádek snb

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 12 Července 2010, 22:30:52 »
sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf ale budes asi potrebovat roota...a mas tam zapisat
options snd-hda-intel model=targa-dig..aspon tak som cital ze by to malo pomoct..

montys1

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 13 Července 2010, 16:27:37 »
je to good restartnul jsem a všechno běží tak jak má,moc děkuju!!!

msx

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 13 Července 2010, 20:27:39 »
Mal som podobný problém s notebookom EX720X, zvukovka je tam tá istá. U mňa bol problém, že sa ozýval jaskynný zvuk, ktorý bol dosť tichý. Po tetjo úprave čo je tu napísaná mám konečne zvuk v poriadku, ale po pripojení sluchátok repráky neprestanú hrať. Zmení sa len zvuk na ten jaskynný. V sluchátkach je zvuk v poriadku. Viete mi poradiť s týmto? Pred úpravou konfiguračného súboru to bolo v poriadku, len som mal v reprákoch jaskynný zvuk, po pripojení sluchátok repráky stíhli a v sluchátkach bol zvuk dobrý.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 13 Července 2010, 21:23:58 »
Problem by sa dal vyriesit aj tym ze si das iba Predvolby zvuku ->vystup->a tam ze analog headphones ci take daco...
keby ne tak napis daco vymyslime :D..

msx

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 13 Července 2010, 21:41:17 »
Takže toto som robil:
- dopátral som sa k modelom na stránke http://www.kernel.org/doc/Documentation/sound/alsa/HD-Audio-Models.txt
- keďže bola pokročilá nočná doba, znížil som hlasitosť
- začal som meniť modely
- nič nepomohlo, tak som sa vrátil k pôvodnému targa-dig
- po pripojení sluchátok už jaskynný zvuk nebol (nerozumiem, ale dobre), ale samozrejme repráky hrali ďalej
- bezradný a naštvaný som sa hral s output, presne to čo si mi práve poradil
- nepomohlo, tak som vrátil do pôvodného stavu analog output a  ešte som pohol hlasitosťou, zrazu repráky stíchli a všetko funguje ako má
- problém je teda vyriešený, ale ako sa vyriešil netuším, prehadzovadlo analog headphones, outpus a speakers samozrejme nefunguje, stále je to v polohe analog output a konečne sa to správa ako má
- NEROZUMIEM TOMU, bojím sa aj aktualizovať, aby som o to neprišiel

Samozrejme po každej zmene modelu som dával reštart, ale fungovať to začalo počas behu Ubuntu, čiže žiadny reštart medzitým nebol. Už som sa stretol so všelijakými paranenormálnymi javmi na počítači, ale toto by som ja ani nikomu neuveril, keby mi povie, že sa mu niečo takéto stalo.

Ak vie niekto nejaké vysvetlenie, poprosím ho keby mi ho napísal, bol by som mu veľmi vďačný.

Doplnené: Konečne idem dať Hlíste zbohom.
« Poslední změna: 13 Července 2010, 21:43:13 od msx »

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #13 kdy: 13 Července 2010, 21:49:27 »
ja som nasiel inak aj navod ako spojazdnit prave toto na tvojom NB http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=806620 vysvetlit ti to teda neviem...to je tak ked v noci barzco skusas a potom ani nevies co zmenis :D...mne vdaka tymto nocnym uletom nejde graficke rozhranie na desktope...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.