Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Audacity nenahrává zvuk  (Přečteno 4813 krát)

svo

• Návštěvník
Audacity nenahrává zvuk
« kdy: 09 Července 2010, 12:44:29 »
Dobrý den,
Po přechodu na U10.04 mi Audacity přestalo nahrávat zvuky. Přehrává normálně. Mrzí mě to, protože rád nahrávám pořady z rozhlasu (rozhlas.cz: archiv nebo živé vysílání).
Problémy s nahráváním v Audacity jsem měl z počátku i v U9.04, tenkrát jsem myslím vypnul Pulse audio a možná tato změna problémy s nahráváním vyřešila. Na U10.04 jsem přešel povýšením starší verze.
Audacity jsem v poslední době i párkrát odinstaloval a nainstaloval ze Zdrojů SW pro Ubuntu, ale stále se chová nějak divně - jako zdroje pro nahrávání ukazuje něco jiného než dříve, při výběru jedné z těchto voleb se audacity zavře, někdy zamrzne.
Kdybyste někdo mohl poradit, budu moc rád. Přikládám obrázek pro mě nových voleb a vybranou spodní volbu kritickou, která Audacity zavře.
Josef Svoboda

[attachment deleted by admin]

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Audacity nenahrává zvuk
« Odpověď #1 kdy: 09 Července 2010, 14:36:49 »
ak by sa ti nepodarilo rozbehat to audacity tak na nahravanie live streamu mozes pouzit aj vlc > http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,48710.0.html
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 09 Července 2010, 18:49:49 »
S Audacity ti takhle na dálku asi nepomůžu, ale nějak nevidím důvod používat Audacity na archiv. Pořady, co mě zajímají, mi automaticky stahuje Rhythmbox jako podcasty.

svo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Července 2010, 19:59:29 »
To bude asi řešení, zkusím se s tím seznámit. Moc děkuji za tip (nevíš popř. o nějakém návodu?).
Nicméně ta nefunkčnost audacity mě mrzí.

svo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Července 2010, 20:02:29 »
Podcast v Rhythmboxu už mi jede, je to bezvadné. Díky za tip. Bohužel po ním ale nejsou všechny pořady, o které mám zájem, takže za další pomoc s Ubuntu bych byl ještě vděčný.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Července 2010, 06:50:14 »
Tutove to je povysenim te verze bez pulseaudia, protoze nekde jsem cetl, ze uz nejde ani odstranit. Takze tam zrejme je. V Predvolbach zvku /ikona reproduktoru na hornim panelu/ mas v Hardwaru profil Analog Stereo Duplex? Nevim, ale rekl bych, ze by pomohla cista instalace. Po ni Audacity funguje normalne. P.

BillA

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Července 2011, 12:00:01 »
Měl jsem stejný problém.
Problém nebyl v Audacity, ale v ovladači zvukové karty.

V první fázi hledání pomohlo v OVLÁDACÍCH PANELECH (PŘIDAT ODEBRAT SOFTWARE) odinstalovat a nainstalovat ovladač zvuku.

Po nezbytném restartu našly XP hardware a chtěly ho instalovat.
Nechal jsem je čekat a nainstaloval příslušný ovladač SÁM.
Pak šlo nahrávat streamy (datové proudy).
Ovšem pouze do prvního restartu Windows.
Pak zas nic. Nicméně nahrávat šlo.
I při vytaženém konektoru mikrofonu.
Tuto kontrolu doporučuji.
Dá se snadno nahrávat přes mikrofon a mít dojem, že nahráváme stream.

Konečné řešení, po restartu, kdy nahrávání už nefungovalo:
- ve SPRÁVCI ZAŘÍZENÍ rozliknout (v mém případě)
ŘADIČE ZVUKU, VIDEA A HERNÍCH ZAŘÍZENÍ
- kliknou pravým tlačítkem myši na Realtek High Definition Audio a zvolit ODINSTALOVAT
- ovladač zůstane nainstalovaný ve Windows, je vidět v SEZNAMU AKTUÁLNĚ NAINSTALOVANÝCH PROGRAMŮ
- po restartu si (v mém případě) Windows XP doinstalovaly Realtek High Definition Audio
Není nutné aktivovat NAHRÁVÁNÍ DATOVÝCH PROUDŮ
 ::)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.