Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Připojení mobilu SonyEricsson 750i do Ubuntu 10.04  (Přečteno 5623 krát)

milpa

• Návštěvník
Připojení mobilu SonyEricsson 750i do Ubuntu 10.04
« kdy: 11 Července 2010, 14:12:48 »
Dobrý den,
prosím o radu, jak připojit svůj mobil SonyEricsson 750i do Ubuntu 10.04, Lucid Lynx. Potřebuji z něj stáhnout fotografie, ale F-Spot hlásí, že není připojen žádný digitál. V Ubuntu 9.04 jsem s připojením problém neměl. Pravděpodobně chybí nějaký program, nevím však jaký a kde ho nalézt. Kdo mi poradí? Prosím, případně i návod na jeho instalaci. Děkuji. Milan

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re: Připojení mobilu SonyEricsson 750i do Ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 11 Července 2010, 21:51:33 »
Nezapomněl jsi přepnout mobil do módu stahování dat?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 11 Července 2010, 22:45:08 »
Tenhle mobil jsem taky kdysi měl (pokud se jedná o K750i),problém by být neměl,po připojení na kabel se karta objeví v PC jako vyměnitelný disk,paměť telefonu lze zpřístupnit za pomoci Wammu a gMobileMedia

milpa

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Července 2010, 10:13:16 »
Tenhle mobil jsem taky kdysi měl (pokud se jedná o K750i),problém by být neměl,po připojení na kabel se karta objeví v PC jako vyměnitelný disk,paměť telefonu lze zpřístupnit za pomoci Wammu a gMobileMedia

Dobrý den,
ano, jedná se o K750i, problém je, že se neobjeví jako vyměnitelný disk. Ve Wammu s připojením není problém. Děkuji. Milan

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 12 Července 2010, 11:32:59 »
To je trochu zvláštní,vím,že 10.04 má trochu problémy s mountováním některých zařízení,když telefon připojíte,objeví se karta alespoň v Diskovém nástroji?

Dá se na kartu dostat pomocí gMobileMedia? (je to nepožadovaná závislost Wammu,musíte si program doinstalovat ručně)

milpa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 12 Července 2010, 14:01:08 »
To je trochu zvláštní,vím,že 10.04 má trochu problémy s mountováním některých zařízení,když telefon připojíte,objeví se karta alespoň v Diskovém nástroji?

Dá se na kartu dostat pomocí gMobileMedia? (je to nepožadovaná závislost Wammu,musíte si program doinstalovat ručně)

Dobrý den,
gMobileMedia kartu nevidí, nevidí ji ani počítač. Ve Wammu mohu stahovat SMS, kontakty i ostatní naprosto v pohodě. Děkuji. Milan

milpa

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Července 2010, 16:05:16 »
Mám S.E.750i a již delší čas jej používám v linuxu. V Ubuntu se mi v pohodě připojí. Nyní používám L.Mint 64bit. Lucid a rovněž problém s připojením nemám. Zkusil bych očistit kontakty i na kartě, vše znovu připojit a restartovat PC, případně vyzkoušet jiný port USB. Možná je i chyba ovladačů USB.

Dobrý den,
jak jsem psal už v dotazu, problém s připojením vznikl až v Ubuntu 10.04 Lucid Lynx. Na manželčině počítači s Ubuntu 9.04 problémy nejsou. Foťák se připojí bez problémů. Rád bych používal na obou počítačích Ubuntu 10.04. Milan

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 13 Července 2010, 11:04:50 »
Bohužel nemám už K750 ani žádný ekvivalentní model,takže to ani nemůžu vyzkoušet,pakliže by byla karta viditelná alespoň ve správci disků.můžete zkusit z ní udělat zálohu a znovu ji v 10.04 naformátovat.

Mimochodem,když připojíte telefon a do terminálu dáte sudo fdisk -l
objeví se vám ta karta alespoň tam

nebo zkusit co vám řekne lsusb,ale předpokládám,že tam by se měl ten telefon objevit

milpa

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 13 Července 2010, 16:23:28 »
Bohužel nemám už K750 ani žádný ekvivalentní model,takže to ani nemůžu vyzkoušet,pakliže by byla karta viditelná alespoň ve správci disků.můžete zkusit z ní udělat zálohu a znovu ji v 10.04 naformátovat.

Mimochodem,když připojíte telefon a do terminálu dáte sudo fdisk -l
objeví se vám ta karta alespoň tam

nebo zkusit co vám řekne lsusb,ale předpokládám,že tam by se měl ten telefon objevit

Dobrý den,
zkusil jsem oba příkazy a karta se objevila v obou případech. Správce disků nemá s nalezením problém.
Výpis terminálu při pokusu při připojení:

root@milan-desktop:/home/milan# mount /dev/sdc
mount: /dev/sdc nelze nalézt v /etc/fstab ani /etc/mtab

Prosím o pomoc, jak upravit tyto soubory, jsem laik a nemám zkušenosti s podobnými úpravami. Moc Vám děkuji za Vaši pomoc. Milan

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 14 Července 2010, 00:04:31 »
Takže zkuste tohle
 gksudo gedit /etc/fstab

Otevře se editor s načteným fstabem

Teď si zvolte adresář kde se vám bude zrcadlit obsah karty,doporučuji si pomocí příkazu gksudo nautilus,spustit nautila a vytvořit si v adresáři "media",další adresář s názvem třeba "K750"

Do souboru fstab úplně nakonec zapište tohle (jednotlivé sloupce se oddělují tabelátorem)
z toho výpisu jsem pochopil,že karta se vám hlásí jako jako sdc1

takže zápis bude vypadat asi takhle (tam kde použijete klávesu tab,zapíšu "-")
/dev/sdc1-/media/K750-fat16,fat32-noauto,users,rw,exex-0-2

potom řádek odentrujte
o parametrech fstab se dočtete na wiki,tady http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku/fstab

pro lepší pochopení toho co do souboru zapsat

donny

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 14 Července 2010, 01:30:16 »

Rover623: to není moc šťastné řešení. Zaprvé tam jsou chyby a zbytečnosti a zadruhé je to šílený hack, který časem může způsobit jiné problémy.

milpa: mohl bys poslat výpis těchto tří příkazů (až po přípojení telefonu/karty, ale ne hned, nech tomu tak 10-20s):

Kód: [Vybrat]

dmesg | tail -n 20

cat /etc/mtab

sudo blkid

archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

milpa

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 14 Července 2010, 09:13:26 »
Takže zkuste tohle
 gksudo gedit /etc/fstab

Teď si zvolte adresář kde se vám bude zrcadlit obsah karty,doporučuji si pomocí příkazu gksudo nautilus,spustit nautila a vytvořit si v adresáři "media",další adresář s názvem třeba "K750"

Do souboru fstab úplně nakonec zapište tohle (jednotlivé sloupce se oddělují tabelátorem)

potom řádek odentrujte
o parametrech fstab se dočtete na wiki,tady http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99ipojen%C3%AD%20disku/fstab

Děkuji moc. Zkusím ještě co napíše donny, pošlu mu výpis. Pak zkusím co se lépe osvědčí. Milan

milpa

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 14 Července 2010, 16:41:13 »
Takže zkuste tohle
 gksudo gedit /etc/fstab

potom řádek odentrujte

Nakonec jsem provedl původní radu, zformátovat, nyní se již připojím bez problémů. Díky. Milan

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #13 kdy: 14 Července 2010, 16:44:33 »
Nakonec jsem provedl původní radu, zformátovat, nyní se již připojím bez problémů. Díky. Milan

Takhle mi blbla jedna karta v digitálu. Když jsem ji zformátoval ve foťáku, blbě se připojovala přes foťák (USB kabelem). Když v Ubuntu v USB čtečce. Připojovala se bez problémů. Obojí bylo FAT32. Nevím, kde byl zakopanej pes.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 14 Července 2010, 21:17:30 »
Donny mohl by jsi mi napsat co je na tom zápisu špatně,vím,že některé položky by tam nemusely být,ale raději to tam píšu (asi návyk z Windows).

Rád se přiučím co je blbě,přeci jen Linux se pokouším řádně pochopit teprve necelý rok,předtím jsem to měl jen jako systém o který není nutné se starat

donny

• Závislák
« Odpověď #15 kdy: 14 Července 2010, 21:21:01 »
Kód: [Vybrat]
systém souborů je vfat, option je exec (beztak bych nedoporučil) a pass no. 2 je naprostá zbytečnost, dal bych 0. A jako oddělovač se nemusí použít tabelátor, ale stačí mezera (nebo i víc mezer).

/dev/sdc1 /media/K750 vfat defaults,users,noauto 0 0
« Poslední změna: 14 Července 2010, 21:34:06 od donny »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.