Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk  (Přečteno 1147 krát)

zuzanka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« kdy: 15 Července 2010, 13:29:27 »
Dobrý den,
 po přechodu na novou verzi Ubuntu mi přestal fungovat zvuk (v přehrávači videí, na internetu, při najíždění systému, ...). Ve starší verzi vše normálně fungovalo. Už jsem zkoušela měnit nastavení zvuku, ale nic nepomohlo. Prosím o rady pro lamy ;) Dík.

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2010, 13:32:07 »
I přesto vše ještě překontrolujte...zkuste do terminálu napsat:
Kód: [Vybrat]
alsamixera tady se řiďte klasickým pravidlem: všechno na max :) a pak zkuste...

Z alsamixeru se pak vyjíždí kombinací kláves ALT+Q

Také zkontrolujte, jestli nahoře v ikonkách máte ikonu reproduktorku..

Ono je taky možné, ža budete mít místo ALSY nastaveno PULSE AUDIO... Mrknul bych ještě do Systém > Předvolby > Zvuk a projít záložky Hardware a Výstup...
« Poslední změna: 15 Července 2010, 13:38:11 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

zuzanka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #2 kdy: 15 Července 2010, 13:58:13 »
Ta ikonka tam není, to už jsem si všimla na začátku, ale nějak jsem se zapomněla zmínit. Snažila jsem se ji tam nějak dostat, ale nevěděla jsem, jak. V alsamixu jsem vše dala na max, restartovala počítač, ale stejně žádná změna. Pořád ticho.

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #3 kdy: 15 Července 2010, 14:05:15 »
Zkuste sem hodit výstup:

Kód: [Vybrat]
sudo lshw -C sound
EDIT: V těch předvolbách zvuku (Aplikace > Předvolby > Zvuky)ještě zkontrolujte, jestli úplně nahoře u Výstupní hlasitosti není zaškrtnuté políčko "Ztlumit"....já vím, že zatím žádná kloudná rada, ale několikrát se stane, že se člověk týden moří s problémem, jehož řešení je před očima :)
« Poslední změna: 15 Července 2010, 14:18:11 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

zuzanka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #4 kdy: 15 Července 2010, 14:17:11 »
  *-multimedia           
       description: Audio device
       product: RV620 Audio device [Radeon HD 34xx Series]
       vendor: ATI Technologies Inc
       physical id: 0.1
       bus info: pci@0000:01:00.1
       version: 00
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm pciexpress msi bus_master cap_list
       configuration: driver=HDA Intel latency=0
       resources: irq:17 memory:cfeec000-cfeeffff
  *-multimedia
       description: Audio device
       product: 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 1b
       bus info: pci@0000:00:1b.0
       version: 03
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
       configuration: driver=HDA Intel latency=0
       resources: irq:21 memory:f4500000-f4503fff

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #5 kdy: 15 Července 2010, 14:20:25 »
V příspěvku výše jsem ještě něco dopisoval, tak zkontrolujte ještě volbu "mute"...

Dále v těch předvolbách zvuku, jaké zařízení máte nastaveno v záložkách Hardware a výstup..? Buď pořiďte screen nebo přesně vypište, co se tam nachází...
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

zuzanka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #6 kdy: 15 Července 2010, 14:34:59 »
zaškrtnuté to není ani nahoře ani v jednotlivých záložkách

cmudik

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 325
    • Zobrazit profil
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #7 kdy: 15 Července 2010, 14:42:59 »
Zkuste smazat skrytý adresář .pulse v /home a restartovat.

zuzanka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 27
    • Zobrazit profil
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #8 kdy: 15 Července 2010, 14:56:27 »
Supr, funguje. Děkuji vám oběma.

On

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1136
    • Zobrazit profil
    • Operační systémy
Re: Po přechodu na Ubuntu 10.04 nefunguje zvuk
« Odpověď #9 kdy: 15 Července 2010, 15:12:54 »
Také jsem chytřejší.. já kvůli tomu instaloval nejnovější Alsu :) Ikdyž to taky není od věci :)
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

 


Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.