Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: wifi sníží rychlost, po restartu připojení opět chvíli v pořádku  (Přečteno 1079 krát)

proky.hb

• Návštěvník
Zdravím,

mám problém s wifi kartou u notebooku MSI. Na starších verzích ubuntu moc nefungovala, jelo to max 40kb/s. Teď jsem vzhledem k loupeži mého nového ntb MSI oprášil. Wifi už funguje v pohodě, ale...

Pokud nemá signál blížící se 100 procentům, tak se rychlost pořád snižuje. Respektive chvíli běží pěkně (500 kb/s stahuju z netu), ale po chvilce to najednou padne na cca 90 a drží tam. Stačí znovu připojit a zase chvilku běží naplno a pořád dokola....

Docela mě to irituje, hlavně když něco stahuju, člověk aby pořád hlídal a restartoval připojení.

Nemáte někdo tušení v čem by mohl být problém? Napadlo mě, že přepíná mezi b a g, nicméně ta rychlost 90 kb/s vůbec neodpovídá.

Na win běží wifi bez problémů, takže hw problém vylučuji.

Díky za názory

Tucznak

• Návštěvník
Re: wifi sníží rychlost, po restartu připojení opět chvíli v pořádku
« Odpověď #1 kdy: 16 Července 2010, 12:43:14 »
Mel jsem neco podobneho, ale s inteli wifi, byl tam nejaky spatny ovladac, musel sem k tomu nainstalovat nejaky backport ...

gumka

• Aktivní člen
  • *
Re: wifi sníží rychlost, po restartu připojení opět chvíli v pořádku
« Odpověď #2 kdy: 16 Července 2010, 14:39:59 »
ešte keby si tak uviedol ktorý Atheros, resp. aké MSI to je. Noťasy od MSI totiž prešli od AR5001 v starších Vind verziách až po AR5007 naposledy v MSI VR610. Problém s funkcionalitou ako ho popisuješ ty som mal rovnaký s mojim MSI VR601 (celeron 530, chipset 965, graf X3100, !AR5007!) a riešila to výmena wi-fi modulu za AR5008. od tej chvíle bez závad

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.