Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: síť nesíť polosíť :-(  (Přečteno 1036 krát)

Majared

• Návštěvník
síť nesíť polosíť :-(
« kdy: 18 Července 2010, 16:12:10 »
Ahoj všichni, můžete mi prosím někdo poradit jak zasíťovat tři komply a sdílet mezi nimi data ? Něco jsem zde přečetl ale připadá mi, že bych musel bejt programátor. Když jsem měl ubuntu 8.10 tak si pamatuju, že jsem to nějak jednoduše rozchodil, ale teď ne  ne. Mám jeden stolní kompl s WinXP, jeden s Ubuntu 9.10 a jeden s Ubuntu 10.04. Když na Počítači s winXp dám procházet síť, zobrazí mi že vidí ten s Ubuntu 9.10, ale není nic sdíleného, protože když na PC s Ubuntu 9.10 chci sdílet adresář tak mi napíše tohle
'net usershare' vrátil chybu 255: net usershare add: cannot share path /media/aredraj/*censored* as we are restricted to only sharing directories we own.
   Ask the administrator to add the line "usershare owner only = false"
   to the [global] section of the smb.conf to allow this.
no a PC s Ubuntu 9.10 vidí kompl s WinXP i sdílené disky na které se můžu dostat. Problém je, že PC s Ubuntu 9.10 nevidí PC s ubuntu 10.04 a naopak o sobě taky nevědí. Nevíte někdo co s tím. Nejradši bych něco jednoduchého bez editování konfiguračních souborů se zadáváním uživatelů atp. Jo a ještě otázka, kde lze změnit jméno domény workgroup na něco jiného? Dále bych rád věděl, jestli jde sdílet i celý disk a ne jen adresář a jak. U adresáře klepnu pravým myšítkem a dám sdílet, ale u disku to nejde. Díky všem za odpovědi, případně budu rád i za odkaz na návod, ale neprogramátorskej pls :-)
« Poslední změna: 18 Července 2010, 16:16:10 od Majared »

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
Re: síť nesíť polosíť :-(
« Odpověď #1 kdy: 18 Července 2010, 16:53:35 »
jabber: etnyx@jabbim.cz

Majared

• Návštěvník
Re: síť nesíť polosíť :-(
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2010, 17:00:08 »
Děkuju moc za linky, hned se pustím do čtení a zkoušení. Pak napíšu jak jsem pokročil

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.