Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Poškodené DVD dodané ku knihe Ubuntu 10.04  (Přečteno 1284 krát)

vlado908

• Návštěvník
Poškodené DVD dodané ku knihe Ubuntu 10.04
« kdy: 21 Července 2010, 09:08:42 »
Po asi troch inštaláciách mi DVD po kontrole hlási, že sa našli dve chyby. Prišiel som na to náhodne inštalačný proces prebieha normálne ale cca pri 85% to vyhodí prvú chybu a po pár krokoch ďalšiu chybu a inštalácia sa nezdarí. Chcem sa opýtať ako zistím ktoré dva súbory sú chybné a či sa dá nejak tento disk opraviť. Prípadne či sa dá skopírovať a tie dva chybné súbory nahradiť a vypáliť si náhradné DVD.

Toto sa mi ešte nestalo, už som mal kúpené tri knihy s Linuxom (DVD) a ani na jednom DVD sa daná chyba nevyskytla. Disk nevyzerá byť nejak znateľne poškrabaný, aj ostatné disky mám trošku poškrabané a mechanika ich prečíta normálne. Ostatné disky mechanika prečíta bez problémov.

Za odpoveď vopred ďakujem.

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: Poškodené DVD dodané ku knihe Ubuntu 10.04
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2010, 20:57:47 »
A proc to nereklamujes tam, kdes to koupil?
Kubuntu 20.04

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2010, 21:09:57 »
Nebylo by rychlejší si instalační obraz stáhnout a vypálit vlastnoručně na nějaké CD za 6 korun.K problému,párkrát už se mi stalo,že jsem instalační médium vypálil a u mě v počítačích bylo bez známek chyb,po vložení do mechaniky u zákazníka a následné kontrole to,ale nějaké chyby vyhodilo.Takže nejjistější způsob jak si zajistit,že to půjde,je asi opravdu metoda "udělej si sám,na své vypalovačce"

vlado908

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2010, 10:05:40 »
No chcel som sa opýtať či sa to už niekomu stalo?
No neviem či by mi to v BA v cpresse vyreklamovali, pokúsim sa to ešte vyskúšať na inom PC, ale myslím že je to v tom disku.
Mám vypálený disk z internetu, ale ak niekomu prídeš tak je myslím lepšie si priniesť originál DVD. Ľudia na to lepšie pozerajú, a potom si to možno aj s tou knihou kúpa. Vidia v tom nejakú pridanú hodnotu oproti DVD stiahnutého z internetu.
« Poslední změna: 26 Července 2010, 10:11:26 od vlado908 »

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2010, 11:00:08 »
Mám vypálený disk z internetu, ale ak niekomu prídeš tak je myslím lepšie si priniesť originál DVD. Ľudia na to lepšie pozerajú, a potom si to možno aj s tou knihou kúpa. Vidia v tom nejakú pridanú hodnotu oproti DVD stiahnutého z internetu.

Ufff!
Tak v tom případě bych si objednal n samostatných instalačních CD a každému novému šťastnému uživateli Ubuntu tam jedno nechal na památku, když už na to koukáš takhle... :-)

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2010, 11:58:46 »
« Poslední změna: 26 Července 2010, 12:00:28 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

vlado908

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2010, 14:12:24 »
Nebo takhle:
http://kde-look.org/index.php?xsortmode=new&logpage=0&xcontentmode=60&page=1
..  a potisk udělat..

No toto, veľmi pekné potlače  8). Skúsim nad tým porozmýšlať, vytvoriť si svoje vlastné inštalačné DVD prispôsobené pre SR/CR ako napríklad http://www.greenie.sk mne sa osobne veľmi nepáčilo je akosi preaplikáciované (viac aplikácií na jednu činnosť aspoň čo som pred pol rokom pozeral). Osobne sa mi viac páči DVD ktoré robí česká komunita ku knihe alebo Linux Mint. Ale ako prvé si musím niečo okolo toho naštudovať.

Ďakujem, ale čkala som nejaká radu ohľadne opravi disku pomocou nejakého opravného gélu, no v obchode mi akosi nevedeli (nechceli) poradiť. No 6 korun nie je pre mňa veľká položka  ;D.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 26 Července 2010, 16:22:12 »
Vlado, ty DVD jsem kontroloval na chyby, než jsem je dal do výroby. U některé z dřívějších verzí tam byl bug (zřejmě z mé činnosti), který při kontrole DVD hlásil 3 vadné soubory, ačkoli DVD samotné bylo v pořádku a plně fungovalo.

V tvém případě je ale na DVD asi skutečná vada. Projevuje se to jak u 32bitové, tak 64bitové varianty?

DVD asi můžeš reklamovat, ale možná to bude dost ztraceného času. Jestli máš rychlý net, osobně bych to DVD oželel, prostě stáhnul obyč. Ubuntu a aplikace doinstaloval podle potřeby. Dokumentaci z toho DVD remixu normálně zkopíruješ (cdrom:extra-cz/dokumentace/), pokud není také zasažena.

Vytvořit vlastní DVD s aplikacemi a nastavením na míru je možné, i když to nějaký čas zabere. Na internetu je k tomu dost nástrojů i návodů. Pokud se do toho pustíš, prosím tě o dodržení značky Ubuntu, ať to nemate lidi. Vytvořit si "úplně nový systém" jako třeba BolgenOS může být dost kontraproduktivní...
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

vlado908

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 28 Července 2010, 09:05:38 »
Mám iba 32 bit počítač, tak môžem otestovať len 32 bit DVD. Včera som skúšal skopírovať z DVD obraz a bol v poriadku, Brasero nehlásilo žiadnu chybu, zrejme bude niečo zlé na disku  :(

Vytvorenie vlastnej inštalačky zaberie trošku viacej času, ale ak si na to nájdem čas tak si vytvorím upravenú verziu.

Ďakujem za rady.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.