Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HP 550 interni bluetooth  (Přečteno 1368 krát)

fcharlief

• Návštěvník
HP 550 interni bluetooth
« kdy: 24 Července 2010, 01:52:16 »
Ahoj, jsem začátečník a setkal jsem se s problémem instalace interního bluetooth adaptéru v notebooku.  Nejedná se ani tak o problém s poznáním adaptéru, ale o jeho softwarové spuštění. Ve Woknech se spouštěl  pomocí utility HP Wireless Assistant, kde teprve po "zapnutí" bluetooth byl rozpoznán jako nový HW (a též se na něm rozsvítila ledka - měl jsem NTB otevřený). Je umístěný na vnitřním USB (nespojený s WiFi v miniPCI). Zkoušel jsem hledat i nějakou volbu v biosu, ale marně. Používám Ubuntu 10.04. Díky za pomoc!  :)

fcharlief

• Návštěvník
Re: HP 550 interni bluetooth
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2010, 12:31:28 »
přišel jsem při googlení na způsob jak to pustit. Ve Win, když bluetooth spustím je pak funkční i v Ubuntu. Naštěstí tu mam obojí. Zajimavý, že v Ubuntu uz jej můžu zakázat i povolit a je to v pohodě. V momentě kdy jej opět v oknech vypnu tak zmizí i tady.. kdyby někdo věděl jak jej spustit i jinak budu rád. Je to divná vlastnost. Díky

5686

• Návštěvník
Re: HP 550 interni bluetooth
« Odpověď #2 kdy: 24 Června 2011, 19:35:24 »
zrejme je v notebooku hardwerový prepínač. rovnako ako v niektorých telefónoch. keď máš zapnutý bluetooth a reštartuješ fon, tak fon nabehne už aj s zo zapnutým bluetootom.
čo prichádza do úvahy, je že vo win je ovládač, ktorý dokáže ovládať priamo ten hardwerový prepínač, kým linux dokáže bluetooth ovládať len softwerovo.

možno blbosť, ale iné ma nenapadlo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.