Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: minidistro s Wubi - poradite prosim?  (Přečteno 719 krát)

Brejsky

• Návštěvník
minidistro s Wubi - poradite prosim?
« kdy: 24 Července 2010, 16:55:11 »
Ahoj
Mohl by mi nekdo poradit minidistribuci linuxu, ktera jde nainstalovat do win pres aplikaci Wubi?
Potrebuji to na stary notebook s 256MB RAM.
Ubuntu ani Xubuntu jsou nepouzitelny a u Fluxbuntu zas neni Wubi installer.
Popripade: kdysi jsem videl Wubi s nespoctem distribuci ktere si installer stahl rovnou z netu. Z toho bych si urcite neco vybral, ale uz nevim kde to hledat.
Dekuju za rady...

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: minidistro s Wubi - poradite prosim?
« Odpověď #1 kdy: 24 Července 2010, 17:07:47 »
a preco to nemozes instalovat normalne? s wubi sa te vykon malicko znizuje a na starom stroji to moze byt citelnejsie..wubi je pokial viem len pre ubuntu [a derivaty], to co pises si asi mylis s unetbootin..nahod tam normalne lubuntu, to ti tam bude vpohode lietat ;)
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Brejsky

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Července 2010, 17:28:18 »
Jako primarni OS tam chci mit WinXP (diky nizkym narokum - 94MB ram po startu a hlavne kvuli dotykove obrazovce, kterou se mi v linuxu asi nikdy nepodari zpovoznit)
http://notebook.cz/aktuality/recenze/2002/B2545/fs_b2545.html
Ale mam nejake disky a flashky s ext3 a tak bych chtel mit pro snadnejsi manipulaci se soubory k dispozici i nejakz ten lehky linux.
Skutecne jsem videl Wubi, ktery mel na vyber spoustu derivatu, vcetne OpenSUSe, Mandriva...
Urcite by se tam naslo i neco odlehceneho.

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 24 Července 2010, 18:04:38 »
a o dualboote si nepremyslal? xp ti moze ostat ako primarny, len si pridas aj daky linux light
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.