Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: padání celé wifi při připojení přes ubuntu  (Přečteno 1651 krát)

jonjo

• Návštěvník
padání celé wifi při připojení přes ubuntu
« kdy: 25 Července 2010, 16:55:42 »
Zdravím, předem upozorňuji, že jsem začátečník v užívání Ubuntu. Nainstaloval jsem si na notebook Acer Aspire 5610 Ubuntu, v pohodě mi rozeznal síťovku a našel moje domácí wifi. Ve chvíli, kdy se s ním ale k wifině připojím, tak mi spadne připojení na všech ostatních noteboocích (s windows XP a s windows 7)... samotné připojení na ntb s ubuntu mi pak každou chvíli padá a znovu se připojuje (nejdéle se udrží 3 minuty), na ntb s windows mi ale připojení naprosto nefunguje... netýká se to jen připojení k internetu, ale k celému routeru (přitom kabelové připojení k routeru normálně běží a nepadá)... když pak u ntb s ubuntu zakážu bezdrátové připojení, vše zas jede, jak má... nevíte, v čem by mohl být problém? Díky...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: padání celé wifi při připojení přes ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 25 Července 2010, 17:04:28 »
Pěkný...
Na tom samém konkrétním nb s jiným os to máš vyzkoušené? Protože já bych podezříval hw...

jonjo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Července 2010, 17:54:53 »
Jj, už jsem na něm měl WinXP a pak nějakou chvíli Mandrivu a vše jelo v pohodě...

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
« Odpověď #3 kdy: 25 Července 2010, 18:18:19 »
Hmmm...
Tak to tedy nemám nejmenší páru, čím by to mohlo být. Snad pomůže někdo jiný :-)

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 25 Července 2010, 19:10:48 »
Zkus deaktivovat IPv6 v celém systému.Postup je tady http://www.webupd8.org/2009/11/how-to-disable-ipv6-in-ubuntu-910.html je to sice na Karmica,ale v 10.04 to jde taky,zpětné nahození uděláš tak,že místo "1" zapíšeš do toho řádku "0" a znovu updatuješ grub příkazem sudo update-grub

jonjo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 25 Července 2010, 19:32:02 »
Vyzkoušel jsem, ale nepomáhá to... hned po připojení k wifi se ostatní notebooky začaly odpojovat a tenhle samotnej vydržel připojenej asi půl minuty...

Rover623

« Odpověď #6 kdy: 25 Července 2010, 21:00:46 »
Tak to nevím,tohle chování jsem nikdy nezažil,zkus třeba jiné distro (Mint nabo openSUSE 11.3) ty mají momentálně menší problémy s HW než Ubuntu 10.04 nebo zkus starší 9.10,která také funguje lépe než tehle příšerná LTS verze,asi to bude rychlejší než koumat nad tím co je blbě

radin

• Host
« Odpověď #7 kdy: 29 Července 2010, 21:41:50 »
Přesně totéž mi to začalo dělat od U9.10, do 9.04 bylo vše OK. Tenkrát mi pomohlo nainstalovat vicd místo network manageru. Přesný důvod jsem nezjistil, ale když jsem později vyměnil wifirouter (Edimax) za jiný starší (X-Micro, ani nevím, kdo to vyrábí), bylo po problému. Mimochodem, podobné podivné chování Edimaxu jsem našel i v jiné diskusi.

G4rdener

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 06 Srpna 2010, 01:27:23 »
Ahoj, také jsem začátečník ;)
Podobně nevyzpytatelné chování routeru jsem si nedávno užíval i já. Připojení přes usb klíčenku D-Link DWL-G122 (ver.: C1). Router byl ASUS WL-600g.
V jakémsi vlákně fóra na dsl.cz si nějaký 'odborník' (jehož odbornost nemohu potvrdit ani vyvrátit :) ) stěžoval, že tenhle router si s Linuxem moc nerozumí. A skutečně, když jsem kvůli tragickému SNRmarginu pořídil nový router, tak se jen tak mimochodem vyřešil i tenhle problém.
Pro inspiraci napíšu několik kroků, které jsem zkusil při průzkumu Ubuntu (ale nikam nevedly :( ).
Upgrade firmware routeru. Použití Ubuntu 9.10. Použití Ubuntu  10.04. Použití alternativních instalací Ubuntu. Použití FAQu. Použití Wicd namísto NetworkManagera. Jen tak si 'hrát' s routerem, objevovat nekonečno skrytých možností a měnit nastavení... :) Chtěl jsem ještě zkusit Fedoru, ale nějak na to nedošlo.

To co teď napíšu s předchozím vůbec nesouvisí. Jen ze zvědavosti. Také mám Acer Aspire 5610. Co jinak mimo wifi? Ještě nějaké problémy s HW?
« Poslední změna: 06 Srpna 2010, 01:30:31 od G4rdener »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.