Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po instalaci balíků systém nebootuje, nabídka GRUBu prázdná  (Přečteno 1287 krát)

kimi

• Aktivní člen
  • *
Je to fatálka, nechal jsem v aptitude nainstalovat balíky co systém chtěl a nedostanu se do systému, vůbec nevím jak na to? Nejprve jsem se dostal alespoň v grafickém modu, ale to teď už nejde, je tam jen černá obrazovka a je to celý mrtvý.... nešla mi nainstalovat Nvidia, tvrdilo mi to, že mám špatný kernel a nešly nainstalovat ani nesvobodné ovladače!!! Proč? Tabulka byla prázdná.... tak teď netuším co s tím.... ale vůbec, nedostanu se ani na příkazovou řádku....!
« Poslední změna: 26 Července 2010, 16:28:22 od Filip Dominec »

kimi

• Aktivní člen
  • *
Re: Pls help..!!!
« Odpověď #1 kdy: 26 Července 2010, 00:22:07 »
Jde s největší pravděpodobností o grafiku, protože do low mode jsem se párkrát dostal, po řadě restartů se objeví logo, ale pak už není obraz schopný naběhnout a nabídnout tabulku s výběrem dalších možností. Při instalaci grafiky klasickou cestou sudo sh nvidia.run mi padla hláška ohledně nekorektního kernelu, ale to se objevovalo už od začátku. Divný je, že se mi nepodařilo spustit ani nesvobodné ovladače z nabídky systému, tabulka se objevila, ale nebyly tam žádné.... tak teď nevím, poraďte pls, nechci to přeinstalovávat znovu....

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 26 Července 2010, 00:47:42 »
pust v grubu recovery mod a podle navodu od nvidie odinstaluj nvidia driver
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 26 Července 2010, 01:31:52 »
To jsem už udělal, ale zdá se, že problém je zcela jinde. Z grubu mi nepochopitelně zmizel kernel "2.6.32-23-generic" teď bych jen ocenil návod jak ho dostat zpátky, viz můj výpis, když to ještě všechno jelo. Jak to tam zpátky dostanu?

sudo update-grub
Generating grub.cfg ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.32-23-generic
Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.32-23-generic
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
Found Windows 7 (loader) on /dev/sda1
done

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 26 Července 2010, 07:57:55 »
Do Live CD se dostanu a systém normálně vidím, co tedy doporučujete? Potřebuju tam dostat zpátky kernel na kterém to fungovalo, pomozte prosím. Jak taky docílím toho abych mohl v LIVE CD instalovat na můj systémový disk? Prosím, poraďte, díky

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Července 2010, 11:12:24 »
man chroot
ale v tvojom pripade by som radsej volil novu instalaciu, vyzera to ze vtom mas pekne zmatky..
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 26 Července 2010, 11:50:00 »
Asi je to fakt, chci se zeptat, nemel by nekdo cas se kratce potkat? Potreboval bych s par vecma poradit. Dam i nejakou kacku, nebo zaplatim veceri nekde v restauraci s wifinou. Ja Praha, budu rad za nabidky.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re: Po instalaci balíků systém nebootuje, nabídka GRUBu prázdná
« Odpověď #7 kdy: 26 Července 2010, 16:30:51 »
Téma jsem si dovolil přejmenovat. "Pls help!!" je prostě blbý název.

Setkání Ubuntu se konají obvykle v 3. sobotu v měsíci v 16 h U Ferdinandy: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,46192.50.html, červenec ale nejasný, možná ještě bude? Zeptej se tam.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

kimi

• Aktivní člen
  • *
Re: Po instalaci balíků systém nebootuje, nabídka GRUBu prázdná
« Odpověď #8 kdy: 26 Července 2010, 18:52:20 »
Jasný, to bylo v tom stresu, zdá se, že jsem nad tím zvítězil, ale je to poučení na nic nesahat, pokud nevíte 100% jak to ovlivní další závislosti. Tímto se hlásím na pravidelná setkání a budu víc studovat :-) díky všem za rady a postřehy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.