Ahojte, dnes som študoval tak trocha históriu KDE a GNOME len tak s nudy a došiel som k zaujímavej vete ktorá mi vŕta v hlave, nejako mi nesedí kedže viem pomery pracovného prostredia KDE a tak isto aj GNOME.
Asi 10x som si tu vetu prečítal a nedalo mi to aby som si nevypočul aj vaše názory.
CITUJEM s WIKIpédie"GNOME (GNU Network Object Model Environment) je slobodné a robustné desktopové prostredie pre unixové a linuxové pracovné stanice. V súčasnosti je voľne dostupné vo verzii 2.26.
Je založené na knižnici GTK+, ktorá bola pôvodne napísaná pre grafický program GIMP.
GNOME súperí o prvenstvo s konkurenčným projektom KDE, ale vyžaduje od počítača ešte o niečo vyšší výkon ako KDE. Nedá sa jednoznačne povedať, ktoré prostredie je lepšie, každý používateľ má svojho favorita. Isté však je, že GNOME spolu s KDE sú najpoužívanejšími desktopovými prostrediami pre Linux a unixové operačné systémy."
Samozrejme všetky informácie všetci dobre poznáme, ale veta označená červenou farbou mi tam nejako nesedí, alebo je to pravda, a ja som sa po 4 rokoch užívania Ubuntu dozvedel super novinku

(tak či vy nato blábol pravda nezmysel alebo fakt)