Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ovladace graficke karty  (Přečteno 2623 krát)

fridlik

• Návštěvník
ovladace graficke karty
« kdy: 27 Července 2010, 23:07:27 »
ahoj, mam notebook asus k52jc-sx036 ktery ma grafickou kartu nvidia geforce 310M a integrovanou kartu v jadru procesoru intel core i3. tento notebook by mel automaticky prepinat mezi integrovanou kartou a nvidia kratou podle aktualni zateze. Toto ale nefunguje, pravdepodobne funguje jen jedna karta a typoval bych ta integrovana v procesoru. Chtel bych vas poprosit o radu jak to zprovoznit, nebo alespon prepnout na nvidiu.

a dale co se tyka ovladace tak ubuntu me navrhlo po jeho instalaci aktualizaci ovladace graficke karty. tak jsem ovladac nainstaloval a restartoval pocitac. pak uz ale ubuntu nenabehlo. objevilo se nacitani ubuntu a pak zcernala obrazovka. Notebook slo vypnout tlacitkem, po stisku se objevili opet kyticky jako kdyby se ubuntu normalne vypinalo. Tady bylo pro me resenim jen znovu nainstalovani ubuntu. Ted se bojim nainstalovat ovladac znovu, aby se to nestalo znovu. Poradite mi i s timto problemem prosim?

Dekuji vam vsem moc za odpovedi.

ucreatorr

• Aktivní člen
  • *
Re: ovladace graficke karty
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2010, 11:11:08 »
Ahoj, presne tenhle samy problem mam i ja s notebookem ACER Aspire 5935G kde je Geforce 240M, taktez se doslova trapim abych nasel funkcni ovladace  :(
Zatim zkousim vselijake moznosti a bez uspechu.

Radim Václav Mihalik

• Návštěvník
    • Perdemus
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2010, 00:19:55 »
Aha, tak jsem si koupil stejný Asusek a mám stejný problém, taky mi zčerná obrazovka a pomůže leda reinstal. Takže nezbývá nic jinýho než testovat, testovat a testovat  :-[

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #3 kdy: 23 Září 2010, 01:24:22 »
vgaswitcheroo

Zkuste Betu Mavericku a nesvobodné ovladače bych spíše neinstaloval. Možná uspějete hned, možná až za čas - je to celkem nová fičura.
https://lists.launchpad.net/hybrid-graphics-linux/msg00151.html
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1531828 (zde je i odkaz na youtube jak to naklikat)
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.