Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu zrejme blokuje stranky, pop3server [Vyreseno].  (Přečteno 3732 krát)

kurtica

• Návštěvník
ubuntu zrejme blokuje stranky, pop3server [Vyreseno].
« kdy: 31 Července 2010, 13:23:36 »
ahojte,
mam taky zvlastny problem. Mam ubuntu 10.4, a asi pred 2 dnami mi Thunderbird (mail klient) prestal prijimat spravy ale posiela ich normalne. Rovnako niektore stranky mi nenacita mozilla...napr. aj toto forum.

Na tejto masine mam nainstalovany este virtualny windows a ten spravy z pop3 servra prijal uplne v pohode s totalne rovnakym nastavenim. A takisto aj zobrazil tuto stranku bez problemov a aj tie ostatne. Nemam tusenia cim to moze byt....

ma niekto nejaky napad? skusali sme vypnut firewall firestarterom ale nepomohlo a kedze sa moc nevyznam, nechcem nieco pobabrat.

edit: je mozne ze sa to stalo po poslednej aktualizacii packagov...viem nejak zistit co vsetko sa updatovalo, aj ked vlastne neivem co mam hladat a pripadne to vratit spat?
« Poslední změna: 01 Srpna 2010, 19:40:32 od kurtica »

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: ubuntu zrejme blokuje stranky, pop3server...
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2010, 13:39:27 »
Tohle v zásadě souvisí s DNS. Zkus nastavit DNS třeba googlu: 8.8.8.8 a 8.8.4.4, pravděpodobně se to zlepší. Kdysi jsem měl podobné problémy, ale můj provider si s tím poradil a vyřešil to.

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2010, 13:48:45 »
toto nemoze byt dns....ved vravim, ze na tomto stroji mam nainstalovany virtual windows a na nom ide vsetko normalne...a pouziva rovnake dns

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2010, 13:51:52 »
Jestli je to problém dns se dá jednoduše zjistit, do terminalu vlož
Kód: [Vybrat]
nslookup a pak napiš název pop servru a zmáčkni entr mělo by ti to vrátit ip adresu toho servru, nebo tom napiš url adresu stránek které ti nejdou, pokud to vrátí ip adresu tak to asi problém z dns není. Pak můžeš zkusit tu ip zadat třeba do firefoxu a ta stránka by se měla normálně zobrazit.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 31 Července 2010, 13:56:13 »
toto nemoze byt dns....ved vravim, ze na tomto stroji mam nainstalovany virtual windows a na nom ide vsetko normalne...a pouziva rovnake dns

Jistě, používá stejné DNS, ale komunikuje s nimi jinak, v tom je ten problém. Jinak se mi tehdy chovaly Windows, jinak Linux a nejhůř na tom byl OS X.

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 31 Července 2010, 14:13:50 »
dakujem vam obom...uz vidim ze to bude predsa len DNSkom...pretoze na ipcky z nslookupu sa stranky pekne zobrazia.
pridali sme 8.8.8.8 aj 8.8.4.4 do resolv.conf. Ale nepomohlo to, treba este nieco spravit, aby to slo? restartovat nejakeho daemona alebo nieco? vo windowse sa flushovala DNS cache, ale v linuxe na cachovanie treba mat nscd daemona pokial viem a toho restartovat, lenze mne vobec nebezi....

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 31 Července 2010, 15:48:23 »
tak nslookup uz vracia z adresy 8.8.8.8 ale stale to nefunguje, stranky sa daju nacitat iba cez ipcku, nie cez www.foogle.sk napr. Este nejake napady alebo rady, mozno nieco robim zle, ubuntu mam este len velmi kratko

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 31 Července 2010, 16:10:14 »
A co se stane když pustíte ping na některou stránku která nejde
Kód: [Vybrat]
ping www.foogle.sknapr. jaká je odpověď?

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 31 Července 2010, 16:21:34 »
neviem, zda sa mi to vsetko normalne, az na to ze sa nezobrazia stranky ani neprijima posta....tu je ten ping...rovnako traceroute uplne v pohode vyhodi vysledky. Takze dns asi aj funguje, len kde je potom problem?
PING www.foogle.sk (88.212.10.5) 56(84) bytes of data.
64 bytes from www.foogle.sk (88.212.10.5): icmp_seq=1 ttl=62 time=1.48 ms
64 bytes from www.foogle.sk (88.212.10.5): icmp_seq=2 ttl=62 time=1.45 ms
64 bytes from www.foogle.sk (88.212.10.5): icmp_seq=3 ttl=62 time=1.64 ms
64 bytes from www.foogle.sk (88.212.10.5): icmp_seq=4 ttl=62 time=1.37 ms
64 bytes from www.foogle.sk (88.212.10.5): icmp_seq=5 ttl=62 time=1.63 ms

--- www.foogle.sk ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 4006ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.376/1.519/1.648/0.112 ms

este dodam, ze sme komunikovali problem s nasim providerom a tam skonstatovali, ze ak nam na tom istom pc na windowse ide webstranku zobrazit a na linuxe nie, tak asi bude problem v nasom linuxe, ze ich dns servre su v poriadku...
« Poslední změna: 31 Července 2010, 16:37:42 od kurtica »

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 31 Července 2010, 16:42:37 »
Tak v tom případě netuším kde je chyba ale DNS-kem to není páč překlad funguje pingy jsou také v pohodě.  Když  ten web otevřete tak co se stane hodí to nějakou chybu?

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 31 Července 2010, 17:30:40 »
no nezobrazi sa nic, len dole v statuse je Caka sa na www.foogle.sk ale nezobrazi sa nakoniec nic.

Niekde a forach som nasla, ze mam pouzit free proxy server a ono to pojde... a ano, s free proxy sa mi teraz zobrazuju stranky co sa nezobrazovali. akurat sa mi to zda ako nejaky bypass a nie ako riesenie. Doteraz totiz aj bez proxy fungovalo vsetko normalne. No ale dokazem s tym normalne fungovat, tak to dalej velmi riesit nebudem.

Problem ale ostava so stahovanim posty z pop3 servera. Hoci ked predtym sa mi po zadani do browsera nezobrazilo na adrese pop3 servra nic, teraz ma to aspon presmeruje na webmail poskytovatela, takze nejaka zmena nastala.
Nejaka komunikacia s pop3 prebieha aj v email klientoch, pretoze mi to napise, kolko sprav bude stahovat, ale nestiahne vobec nic a to som si tam teraz dala len niekolkoslovne spravy, aby som vyskusala ci to funguje (a vyhla sa prilis velkym spravam, ktore by stahovalo prilis pomaly)

hmm...nejake napady?

Karlos615

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 31 Července 2010, 17:40:39 »
To je pěkná divočina ???, vzdávám třeba se najde někdo zkušenější.

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 31 Července 2010, 18:45:57 »
nuz neviem, ten pop3 server stale odmieta komunikovat s mojim mail klientom....hmmm

existuje nieco ako proxy aj pre pop3? ked uz to fungovalo pre http, tak sa pytam

gumka

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 01 Srpna 2010, 11:46:31 »
ten server je tajný? s obľubou toto robí zoznam! preto som s ním skoncoval a maily zo zoznam.sk importujem v gmail

RiP

• Aktivní člen
  • *
    • Richard Pastrňák
« Odpověď #14 kdy: 01 Srpna 2010, 12:22:20 »
Thunderbird (mail klient) prestal prijimat spravy ale posiela ich normalne. Rovnako niektore stranky mi nenacita mozilla...napr. aj toto forum.
Problémy s načítáním fóra a Firefoxem byly občas způsobené zapnutou podporou IPv6, možná tedy bude stejný problém i s tím POP3 serverem. Zkuste tedy podporu IPv6 vypnout.
V Thunderbirdu z nabídky "Úpravy/Předvolby/Rozšířené/Obecné" otevřete "Editor předvoleb" a změňte předvolbu network.dns.disableIPv6 z false na true.
Ve Firefoxu to provedete tak, že do adresního řádku zadáte about:config a pak také změníte předvolbu network.dns.disableIPv6 na true.

kurtica

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 01 Srpna 2010, 19:40:00 »
no do kelu, RIP, ty si to cele vyriesil...presne v tom bol problem...ja som to poriesila tak ze som v nastaveni siete rovno dala ignorovat ipv6 a zrazu vsetko funguje...

takze dakujem velmi pekne za pomoc a aj ostatnym za snahu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.