Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grafická nádstavba find [vyřešeno]  (Přečteno 854 krát)

Kedrigern

Grafická nádstavba find [vyřešeno]
« kdy: 31 Července 2010, 22:49:29 »
Nainstaloval jsem Lubuntu a zjistil jsem, že mám problém verze PcManFile (0.9 něco), která je v něm obsažena, na rozdíl od verze 0.5.2, kterou používám nemá vyhledávání souborů (F3). Je to čistě nainstalované Lubuntu 9.10 (cd -> PC). Verzi 0.5.2 mám na PC, kde jsem Lubuntu instaloval jako alternativu (čili ke kompletnímu Ubuntu přes repo).

Zkoušel jsem nahrát starší verzi PcManFile a nedělalo to dobrotu (ignorovalo nastavení...). Je to jediný problém, který mám, čili jsem si řekl, že to nebudu řešit a stáhnu program, kterým funkcionalitu nahradím. A ejhle! V repozitářích ani na internetu se mi nedaří najít program, který by splňoval:
  • Vyhledával by soubory a složky
  • Nepotřeboval by démona (čili žádné indexování etc.)
  • Obsahoval by grafické rozhraní (GTK, či něco minimalistického - Qt kvůli tomu spouštět nechci)

Já sám bych si vystačil s findem, ale jedná se o tátův počítač. Znáte něco? Je vůbec možné, že takový program se nevyskytuje?
« Poslední změna: 28 Března 2011, 15:04:14 od Kedrigern »

aloisam

• Host
Re: Grafická nádstavba find
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2010, 23:55:03 »
Jako že v lubuntu není to Hledat soubory? (gnome-search-tool) A nejde to doinstalovat? To totiž imho dělá přesně to co chceš.. V normálních repositářích ubuntu to najdeš společně (bohužel) s dalšíma věcma v balíku gnome-utils, ale třeba se to dá najít i jako samostatnej deb..

Kedrigern

Re: Grafická nádstavba find
« Odpověď #2 kdy: 01 Srpna 2010, 10:29:37 »
Děkuji, vyřešeno.

No Synaptic na dotaz search (zkoušel jsem i jiné) nevyplivl gnome-utils, čili jsem nevěděl, jak je to s existencí takového balíku a co vše by tahal.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.