Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Právě vyšla A3  (Přečteno 8350 krát)

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Právě vyšla A3
« Odpověď #1 kdy: 05 Srpna 2010, 16:41:45 »
Hezké.
Co jsem instaloval A2, tak to hlásilo jakousi podivuhodnou chybu v Grubu, ale bootovalo. Potom po updatu před 2dny se Grub sesypal úplně. Ale nová instalace Grubu zabrala. Bohužel ani pro testovací účeli to pro mě použitelné nebylo(aneb power managment Ati.)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

matej.mainus

• Návštěvník
  • ..
« Odpověď #2 kdy: 05 Srpna 2010, 17:10:04 »
Netrpělivě jsem čekal na vydání KDE 4.5 a když ho odložili tak jsem se rozhodl si nainstalovat jako sekundární systém Kubuntu 10.10 a3 tak doufám, že vše pojede jak má.. :)

premet

• Host
« Odpověď #3 kdy: 05 Srpna 2010, 17:30:07 »
Netrpělivě jsem čekal na vydání KDE 4.5 a když ho odložili tak jsem se rozhodl si nainstalovat jako sekundární systém Kubuntu 10.10 a3 tak doufám, že vše pojede jak má.. :)
Jo vždycky když si nainstaluju Alphu tak čekám, že vše pojede jak má  ;D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Srpna 2010, 02:22:39 »
Jen to vypínání monitoru při startu a zvuk :D To není potřeba přece... :)

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Srpna 2010, 18:07:22 »
Tak jsem vyzkoušel MM A3 jak Ubuntu, tak Kubuntu. Oboje nainstalováno z alternate cd. Instalace zcela bez problémů. Nvidia ovladač byl stabilní pouze v Ubuntu. V Kubuntu vždy po restartu najelo minimální rozlišení. Po dnešním updatu/7.8/ se zdá být taky vše ok. Docela mě překvapila dobrá stabilita Kubuntu kde jsem zatím narazil pouze na jednu vážnější chybu, kdy Dolphin neuměl nainstalovat deb balíček. Na KDE bych chtěl přejít kvůli budoucímu gnome-shellu a vypadá to velice slibně ;D Co se týká rychlosti tak se mi zdá že je zatím LL nepatrně rychlejší. Btrfs rychlost jak se zdá vůbec neovlivnilo.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 07 Srpna 2010, 18:14:46 »
Pro KDE jsem četl, že se bude portovat do QT Správce balíku z LL. Nevím jak se jmenuje :) (Synaptica nemyslím) A jiné věci(Ubuntu One atd). Ale zda to byly jen tlachy nebo to vážně zvládnou přeportovat, to nevím.
Ale dávat jako výchozí Dragoon player.... no nevím. To už i Kaffeine umí titulky aspoň nějak. Ale to je trivialita.

Ale bomba je, že bude možnost mít stále aktuální aplikace bez shánění kdovíjakých rep. Aspoň jestli sem to dobře pochopil.
« Poslední změna: 07 Srpna 2010, 18:17:33 od Rovano »

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 07 Srpna 2010, 21:03:49 »
Pro KDE jsem četl, že se bude portovat do QT Správce balíku z LL. Nevím jak se jmenuje :) (Synaptica nemyslím) A jiné věci(Ubuntu One atd). Ale zda to byly jen tlachy nebo to vážně zvládnou přeportovat, to nevím.
Ale dávat jako výchozí Dragoon player.... no nevím. To už i Kaffeine umí titulky aspoň nějak. Ale to je trivialita.

Ale bomba je, že bude možnost mít stále aktuální aplikace bez shánění kdovíjakých rep. Aspoň jestli sem to dobře pochopil.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 07 Srpna 2010, 21:06:14 »

Tak správcr balíku je jako u LL Kpackagekit ale použitelný je snad jenom pro update. Samoshřejmě jsem si doinstaloval ihned Synaptica ;D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 08 Srpna 2010, 10:02:24 »

Tak správcr balíku je jako u LL Kpackagekit ale použitelný je snad jenom pro update. Samoshřejmě jsem si doinstaloval ihned Synaptica ;D
Nene. Správce softwaru není ani zhola vůbec jako Kpackagekit..

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #10 kdy: 12 Srpna 2010, 22:27:09 »
Instalace alfa 3 proběhla v pohodě, aktualizace včerejší ovšem už ne. Zamrzl systém a už jsem ho nerozchodil. Musel jsem nahodit kubuntu 10.04 s kde 4.5. To je skoro tosamé, akorát chodí bez problémů. :)

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 13 Srpna 2010, 13:50:36 »
Taky mně to spadlo. Až to opraví, udělám novou instalaci.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #12 kdy: 13 Srpna 2010, 14:10:31 »
Já asi počkám minimálně do bety. Kubuntu 10.04s kde 4.5. tak krásně chodí, že je škoda ho přeinstalovat.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #13 kdy: 13 Srpna 2010, 17:49:51 »
Mám takový dojem, že nové verze se vyznačují zejména aktualizací repozitářů a nikoli novými systémovými vlastnostmi. ???
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 13 Srpna 2010, 18:34:56 »
Je to tak, konečně dobře použitelné Kubuntu. Jinak u 10.10 od poloviny týdne nejdou Nvidia ovladače kvůli nové verzi x.org. Náprava se povedla editací xorg.conf, a přidáním ubuntu-x-swat repozitáře deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-x-swat/x-updates/ubuntu maverick main
podle návodu : https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers/+bug/616023
Edit: Tak dva dny hledám a zkouším rozchodit Nvidia ovladač s novým x.org a když se mi to podaří tak se okolo 20 hodiny upravený Nvidia ovladač s jádrem objeví ve standartním repozitáři. No nenas..lo by to  ;D Takže se od dnešního večera dají opět používat 3D efekty bez jakýchkoli úprav.
« Poslední změna: 13 Srpna 2010, 20:40:47 od ok1dtm »

Kedrigern

« Odpověď #15 kdy: 13 Srpna 2010, 20:08:54 »

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #16 kdy: 14 Srpna 2010, 02:03:00 »
Já asi počkám minimálně do bety. Kubuntu 10.04s kde 4.5. tak krásně chodí, že je škoda ho přeinstalovat.
I na Ati? To není flame. Jen to mám a jsem zklamán pomalostí(vždy) a špatným vykreslováním GUI(od asi 4.4.4vejš). Ale mám to takové rozhašené(není to čisté Kubuntu10.04+KDE4.5) tak kdo ví čím...
Prostě by mě zajímalo nezávislé posouzení od někoho normálního. Ne od KDEmaniaka.
Vkládám naděje do Kubuntu 10.10, protože se zvedne výkon grafického ovladače.

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #17 kdy: 14 Srpna 2010, 11:00:24 »
Na druhém notebooku, kde mám ATI jsem maverick zprovoznil ale dost padá. Nastartovat musím třeba na 3x, někdy spadne KWin a tak. Je to prostě alfa.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #18 kdy: 15 Srpna 2010, 10:56:49 »
Na druhém notebooku, kde mám ATI jsem maverick zprovoznil ale dost padá. Nastartovat musím třeba na 3x, někdy spadne KWin a tak. Je to prostě alfa.
Občasné spadnutí při zachování oken by mi nevadilo. Spíš mi vadí pomalé a špatné vykreslování GUI i bez Kwinu. :/ Máš svobodné nebo fglrx?

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #19 kdy: 15 Srpna 2010, 11:12:32 »
Občasné spadnutí při zachování oken by mi nevadilo. Spíš mi vadí pomalé a špatné vykreslování GUI i bez Kwinu. :/ Máš svobodné nebo fglrx?
Svobodné, ani mi fglrx nenabídl a akcelerace chodí, pokud při startu nespadne a musím restartnout.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #20 kdy: 15 Srpna 2010, 20:13:03 »
Nepisalo sa niekedy ze by v 10.10 mali byt baliky kompilovane na i686 instrukcie? Je to tak, alebo si to zle pamatam. Ak to tak je, tak je citit zrychlenie?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #21 kdy: 02 Září 2010, 17:29:21 »
psalo...
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.