Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problemy s pripojenim na ICQ cez Pidgin  (Přečteno 2790 krát)

geronimo72

• Aktivní člen
  • *
  • No Future, No Hope
    • http://www.lyrika.sk/galeria
Problemy s pripojenim na ICQ cez Pidgin
« kdy: 09 Srpna 2010, 17:56:48 »
Dobry den,

pouzivam Debian Lenny a Pidgin verziu 2.4.3-4lenny7. Od soboty sa mi nedari pripojit na ICQ resp. obcas sa pripoji ale onedlho sa zase odpoji a vypise len chybu ze sa neda pripojit a ponukne tlacitko reconnect. Skusil som nainstalovat aj Kopete a nic sa nezmenilo, take iste problemy s pripojenim. Vyskusal som to aj na druhom pocitaci s rovnakym systemom a Pidginom a rovnake problemy. Potom som este nabootoval z live CD do Ubuntu 10.04 a pouzil ich IM ale ten sa tiez nedokazal pripojit. Zrada nie je v ICQ pretoze v praci na Win a QIP mi pripojenie fungovalo cely den bez problemov.

Pred chvilou sa Pidgin pripojil, vsetky kontatky boli offline a po nejakej minute sa odpojil s chybou "Lost connection with server: Connection reset by peer". Na internete som nenasiel ani slovo o nejakych novych problemoch. Vedel by mi prosim niekto poradit kde robim chybu?

Dakujem
No Future, No Hope

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Problemy s pripojenim na ICQ cez Pidgin
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2010, 20:07:55 »
Mne sa taketo daco tiez stavalo...nastavenie->spravovat ucty->upravit->pokrocile->a tam kde je to  ssl, tak to vypnut...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2010, 21:29:56 »
Zkusil bych zaktualizovat Pidgin, verze 2.4.3 je dost stará (aktuální je 2.7.3). Verze 2.6.3 řešila tebou popisovaný problém, kdy se od protokolu ICQ (v důsledku jeho změn AOL) odpojoval, resp. ani nepřipojil, neoriginální klient (viz. changelog:http://developer.pidgin.im/wiki/ChangeLog)

Desolator

• Návštěvník
    • www.svkaterina.net
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2010, 19:21:17 »
Měl jsem problém s přihlášením na ICQ přes Pidgin 2.7.3 a vyřešilo jsem to zaškrtnutím políčka Použít ClientLogin na kartičce Pokročilé v nastavení účtu.
HP ProBook455 AMD-4 4300 4GB RAM, AMD Radeon HD8750M, HDD750GB WiFi Ralink 3290 ...PC: Intel i5, 8GB RAM, Nvidia GeForceGT640 2GB

Melly.pro

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2010, 11:10:21 »
i nejakych klientu (kopete) se da problem vyresit, kdyz prepisete server pro pripojeni z login.messaging.aol.com na login.icq.com... u pidginu jsem to vyresit update na verzi 2.7.5 ;-)

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 20 Listopadu 2010, 15:17:08 »
Víte někdo o způsobu jak to vyřešit? A čím to je? Zatím tu čtu, že každej to vyřešil nějak jinak po svým.
Já jsem vyzkoušel už všechny možnosti a zatím bez úspěchu...
Nefunguje Pidgin ani Empathy....
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

REDONIUS

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 20 Listopadu 2010, 16:31:31 »
Někdo tady na fóru našel způsob jak opravit Empathy (funguje to - mám to vyzkoušené)
V terminálu spusť příkaz

mc-tool list
to ti ukáže výpis tvého účtu. Najdi si položku haze/icq/_(account Number)

pak napiš tento příkaz

mc-tool update haze/icq/_(account Number) bool:use-ssl=0

h.giuseppe

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 20 Listopadu 2010, 20:56:41 »
Děkuju moc, už to funguje jak má.
Debian Stretch 64bit - Gmone; Intel HD Graphics 620 (Kabylake GT2); Inntel core I5 7200U @ 2.5GHz; 8GB RAM......

Warp10

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 21 Listopadu 2010, 09:53:25 »
i nejakych klientu (kopete) se da problem vyresit, kdyz prepisete server pro pripojeni z login.messaging.aol.com na login.icq.com... u pidginu jsem to vyresit update na verzi 2.7.5 ;-)

Na Kopete 1.0.0. funguje, díky. Zas...ný icq a blbí Češi ... :)
Kdyby Matrix běžel na Linuxu, tak by svět nebyl v takový prdeli ...

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #9 kdy: 21 Listopadu 2010, 11:33:34 »
Ono podstata je v tom, že majitelia kamarádi rusi vypli šifrovanie SSL...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.