Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: IPTABLES  (Přečteno 1352 krát)

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
IPTABLES
« kdy: 10 Srpen 2010, 19:54:21 »
Ahoj,
zdravím všechny a předem děkuji za pomoc.
Problém je následující přestalo mě fungovat sdílení internetu do sítě pomocí dhcp.
Přesměrování jsem nastavil pomocí návodu na wiki mám dvě lan karty jak je to popsané akorát ,,eth1" je do vnitřní sítě a ,,eth0" je připojena k internetu,takže jsem jenom pozměnil první řádek iptables na tyto rozhraní.
Dále jsem toto nastavení zapsal do rc.local i s upravou prvního řádku s eth rozhraním.

Dále mám nastavený DHCP server takto:
Kód: [Vybrat]
subnet 192.168.0.0 netmask 255.255.255.0 {
    interface eth1;
    range 192.168.0.5 192.168.0.10;
    default-lease-time 6000;
    max-lease-time 7200;
    option subnet-mask 255.255.255.0;
    option broadcast-address 192.168.0.255;
    option routers 192.168.0.1;
    option domain-name-servers 212.158.128.2, 212.158.128.3;
    option time-offset -3600;
}
Kde ,,eth0" má přidělenou ip adresu automaticky a ,,eth1" jsem nastavil ručně takto:
Kód: [Vybrat]
ip-192.168.0.0
        GW-192.168.0.1
        maska-255.255.255.0
        DNS-dle providera
Takto mne to fungovalo až do teď kdy mě jde na okolních pc síť vidím sdílení na mém ubuntu dostanu se do něho ale nejde internet a nemůžu přijít kde je chyba.

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
Re: IPTABLES
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpen 2010, 09:39:57 »
Tak nikdo netuší.Já to přeinstaluju jen jsem chtěl zjistit kdy byla chyba

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
Re: IPTABLES
« Odpověď #2 kdy: 12 Srpen 2010, 13:11:18 »
ahoj,
Tak jsem šťoural proč to nejde a přišel jsem na to že to zprovozním restartuju pc a zase to nejde abych to znovu zprovoznil tak stačí v terminálu napsat:
Kód: [Vybrat]
sudo ifconfig eth1 192.168.0.1A tímto se to zase začne fungovat přitom v network manageru mám toto nastavení napsáno ručně a stejně nejde.
Tak opravdu nevím co je tohle za chybu.

LS

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3849
    • Zobrazit profil
    • http://linux.euweb.cz
Re: IPTABLES
« Odpověď #3 kdy: 12 Srpen 2010, 16:17:32 »
Co máte v /etc/network/interfaces ?

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
Re: IPTABLES
« Odpověď #4 kdy: 13 Srpen 2010, 16:08:52 »
V /etc/network/interfaces mám toto:
Kód: [Vybrat]
auto lo
iface lo inet loopback

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: IPTABLES
« Odpověď #5 kdy: 14 Srpen 2010, 02:50:23 »
dopsal bych tam ještě nastavení pro eth1, NM by si jí pak neměl vůbec všímat.
Kód: [Vybrat]
auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.0.1
netmask 255.255.255.0


Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

mrstevo

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 159
    • Zobrazit profil
Re: IPTABLES
« Odpověď #6 kdy: 14 Srpen 2010, 23:02:14 »
Takze ak do interface dopisem napr...ip+zmenu mac, tak ubuntu ignoruje NM?
YOU SHOULD NEVER GET MORE THAN YOU GIVE

Intel Core 2 Duo 2 GHz, 3GiB ram, 160GB SATA2, NVIDIA 8400GS 512MiB  DDR2, Saa7134 TV card Ubuntu 9.04

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
Re: IPTABLES
« Odpověď #7 kdy: 15 Srpen 2010, 11:44:08 »
Bohužel když tam dopíšu toto nastavení a restartuji systém tak mě úplně spadne network manažer a nevidím síť.

Corsair

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 381
    • Zobrazit profil
Re: IPTABLES
« Odpověď #8 kdy: 17 Srpen 2010, 14:03:30 »
Tak jsem zkoušel odinstalovat NM a psát konfiguraci sítě ručně do /etc/network/interfaces.
Bohužel jsem to také nezprovoznil musím pokaždé zadat příkaz ifconfig eth1 192.168.0.1 a tím to začně hned fungovat asi se opravdu reinstalaci nevyhnu

Martin Kiklhorn

  • Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • ******
  • Příspěvků: 4807
  • グーグル!ご存知ですか?
    • Zobrazit profil
    • HEJ
Re: IPTABLES
« Odpověď #9 kdy: 20 Srpen 2010, 23:24:35 »
ukažte  ten konfigurák
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8