Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak nainstalovat KDE 4.5? [vyřešeno]  (Přečteno 1192 krát)

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
jak nainstalovat KDE 4.5? [vyřešeno]
« kdy: 11 Srpna 2010, 18:56:11 »
zdravíčko pánové. mam kubuntu LL mno a přidal jsem si repa na launchpad abych si nahrál nový kde a nějak mi to nejede...několik balíčků se stáhlo, jednou začas když dám aktualizovat tak se tam nějakej další balík objeví ale hlavní balíky jsou označený jako blokovaný aktializace (kolem stovky balíků). když jsem to zkusil v konzoli přes full upgrade tak na asi 5 pokus se to provedlo. na začátku to psalo sice že nejsou splněný závislosti ale říkal jsem si dobrý, to doinstaluju pak. ale jakmile se to dokončilo tak skutečně aplikace byly nový tak jsem si říkal že to zkusim restartovat. naběhlo to k loginu a napsalo že režim kde není platnej či co a ve výběru sezení již nebyl dostupnej. ale řekl bych že jsem to podělal zamítnutím přenahráním kdmrc konfigu (dělám to tak vždycky a do teď to fungovalo) tak jsem s tim zkoušel bojovat ale nakone jsem to reinstaloval.
ale chtěl bych se zeptat jak to tam dostat? jak zajistit aby ty balíky nebyly bloknutý? předem díky za rady

p.s. vim že se dá všecko řešit ale zas tak moc se v tom nevyznám (proto zkoušim) takže mě prosím omluvte.....:(
« Poslední změna: 11 Srpna 2010, 23:10:43 od JARDA001 »

Jurkax

• Aktivní člen
  • *
  • Ubuntu 11.10 / Gnome-shell
Re: jak nainstalovat KDE 4.5?
« Odpověď #1 kdy: 11 Srpna 2010, 21:24:02 »
Moc času jsem s Kubuntu nestrávil - 10.04 jsem testoval jen pár dnů, ale co jsem postřehl je to, že je lepší instalovat cokoli přes terminál nebo pomocí doinstalovaného Synapticu, protože se mi stávalo, že byly problémy se závislostma, jakmile jsem použil KPackagekit.

Má někdo podobnou zkušenost?
Ubuntu 11.10 32bit NTB HP Pavilion dv6319 (CoreDuo @1,73GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, GeForce Go 7400)

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 11 Srpna 2010, 21:58:36 »
jo jo, k tomu jsem taky došel :D

mno každopádně jsem manuálně z LP sosnul balík kdebase-workspace kterej tam byl psanej jako nevyřešená závislost u každýho řešení.
nahrál jsem ho, teď jsem stáhl většínu balíků (63) ale visí mi tam ještě 6 a je tam mimojiné aj kdebase-data a kdebase-bin. když jsem je stáhnul stejně jako workspace tak jeden jsem přeinstaloval a druhý píše že novější je nahranej tak jsem z toho jelen a zvažuju jestli zkusit full-upgrade. ale bojím se že se mi zase smázne z kdm kde sezení a budu v ).(   tak jestli něví někdo jak...

EDIT: tak jsem tam kopl upgrade a jede to. už to píše aj 4.5 verzi ale pořád tam hází chybu a to
Kód: [Vybrat]
Následující balíky mají nesplněné závislosti:
  konqueror: Závisí na: kdebase-data (= 4:4.4.2-0ubuntu2) ale 4:4.5.0b-0ubuntu1~lucid1~ppa2 je nainstalovaný.
             Závisí na: kdebase-bin (= 4:4.4.2-0ubuntu2) ale 4:4.5.0b-0ubuntu1~lucid1~ppa2 je nainstalovaný.
  kdepasswd: Závisí na: kdebase-data (= 4:4.4.2-0ubuntu2) ale 4:4.5.0b-0ubuntu1~lucid1~ppa2 je nainstalovaný.
a to mi i blokuje kpackagekit... :/
« Poslední změna: 11 Srpna 2010, 22:18:56 od JARDA001 »

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #3 kdy: 11 Srpna 2010, 22:47:01 »
No, zřejmě jsi si to trochu pomrvil ale zkus dodat tenhle repozitář ppa:kubuntu-ppa/beta pak aktualizace. Nevím, co to udělá, mně to perfektně pracuje ale já to nainstalil z tohohle repa hned na začátku.

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Srpna 2010, 23:02:24 »
tak nic...kpk pořád nefunguje a v konzoli mi to nevyhodilo nic kromě výše uvedenýho kódu takže v betě nic není...

EDIT: tak jelikož se mi to nezdálo jako důležitý balíky tak jsem to nainstaloval přes full-upgrade a vypadá to že všecko je zas funkční. takže 4.5 je na místě a zbytek funguje, snad ;)

tímto díky moc:)
« Poslední změna: 11 Srpna 2010, 23:10:22 od JARDA001 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.