Omlouvám se za (asi) přihlouplý dotaz, hodně jsem googlil a odpověď zatím nenalezl:
Počátkem roku jsem na svém starém PC (Athlon 1700, 1 GB RAM, grafika ATI Radeon 1250) definitivně zdevastoval Windowsy XP2, nemaje k nim instalační CD. Naštěstí jsem stihnul stáhnout a vypálit Ubuntu 9.10 a na čistý disk je nainstalovat. Od té doby prožívám s Ubuntu blažené dny: vše co potřebuji funguje (hry nehraji, filmy, hudbu atd. nestahuji), již žádné BSOD, žádná varování o nelegálním softwaru.
Ale od doby, kdy se v aktualizacích objevila nabídka povýšení na Ubuntu 10.04, jsem na vážkách:
- podle zásady "když něco funguje, nevrtat do toho" zůstat u 9.10, i když za čas ztratí podporu?
- nebo přejít na 10.04 LTS? Nehrozí, že už nebude fungovat starý HW, bude přeneseno současné nastavení (internet, pošta, dokumenty atd.).? Novinky, které 10.04 přináší (sociální sítě, obchod s hudbou apod.) mne moc nelákají.
Chápu, že rozhodnutí musí nakonec nést každý sám, ale budu vděčen za každou radu nebo zkušenost někoho, kdo byl v obdobné situaci. Děkuji předem.
15.8.2010: Dík za všechny rady, s Live CD celkem vše funguje, takže zřejmě přejdu.