Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blokovaný složky a soubory po extrahování  (Přečteno 734 krát)

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
Blokovaný složky a soubory po extrahování
« kdy: 18 Srpna 2010, 18:58:13 »
zdravíčko. mam problém. stáhl jsem si několik archivů dat a pohoda čaj no a jelikož to byly rar archívy tak jsem si nainstaloval unrar. tak a problém je v tom že když dám extrahovat (ať už přes tlačítko v menu odkazující na ark nebo přes unrar v konzoli) tak se mi stává že když jsou tam soubory a složky s háčkama a čárkama, tak že se tam udělá na vyextrahovanym souboru/složce místo danýho znaku otazník a soubor aj složka poté nejde použít, tj. nelze smazat, přejmenovat, pracovat s tím. přepokládám že to je tím, že ty zasr. widle používaj starý kódování  písma.
teď je otázka jak se to dá řešit? jak zařídit aby se soubory extrahovaly bez diakritiky nebo aby s tim šlo aj poté pracovat?

systém je kubuntu LL, a část disku na který se to provozuje (home) je tušim Ext3.

předem díky za rady.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Blokovaný složky a soubory po extrahování
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2010, 22:25:14 »
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

JARDA001

• Aktivní člen
  • *
Re: Blokovaný složky a soubory po extrahování
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2010, 22:54:36 »
díky.tak jsem to tak nějak projel a řešení wine+prog nechcu a pak tam maj unzip a ten mi přijde zbytečnej.
dle toho co tam bylo to potvrdilo to s tím kódováním. mno ale problém je v tom že v unraru nevidim žádnej přepínač kterym nastavit znakovou sadu:(
nevědělo by se jak to nastavit?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.