Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: chyba po prihlaseni  (Přečteno 1455 krát)

rpet

• Návštěvník
chyba po prihlaseni
« kdy: 18 Srpna 2010, 19:54:58 »
zdravim,
jsem novacek a v linuxu jeste tapu, proto prosim o shovivavost.
vcera jsem upgradoval z karmic koaly na 10.01.4 svuj laptop a desktop. zatimco laptop se chova naprosto normalne, desktop hlasi chybu po zadani loginu:

could not update ICE authority file /home/xxxxx/.ICEauthority

zacru okno s chybovou hlaskou a objevi se nove:

Se serverem nastaveni nastal problem. (/usr/lib/libconf2-4/gconf-sanity-check-2 se ukoncil se stavem 256)

opet zavru chybove hlaseni a vybehne treti:

Nautilus nemohl vytvorit nasledujici vyzadovane slozky:
/home/xxxx/Desktop
/home/xxxx/.nautilus
Pred spustenim nautilu vytvorte tyto slozky, nebo nastavte opravneni tak, aby je nautilus mohl vytvorit.
---
prosim tedy o radu, co s tim. pokud to neni nejaka banalita, tak prosim o navod, jak se pres live cd dostat do slozky Hudba v domovskem adresari, kde mam zalohu 60GB muziky, a rozhodne o ni nechci prijit cistou instalaci...

diky...
IBM T40, Intel Pentium M 1500Mhz, 1,5MB RAM, graphic card ATI Radeon 7500 integrated, sound card AC 97 integrated, HDD HITACHI 40GB 5400 rpm, DVD/CD-RW IBM slim, Lite-On DVD+R DL USB,  USB GPS module S2SGI-G217

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: chyba po prihlaseni
« Odpověď #1 kdy: 18 Srpna 2010, 20:05:14 »
Vypadá to "jen" na problém s právy - neměnils' náhodou uživatele?
Připoj v LiveCD oddíl s Ubuntu přes Místa → Výměnná média a zkontroluj práva a uživatele.
Nebo tu dej výstup z
Kód: [Vybrat]
ls -al /media/název_oddílu/home/uživatel
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

rpet

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2010, 20:10:52 »
vcera po upgradu, kdyz jeste na notesu jeli winxp, jsem na desktopu, kde uz byl LTC menil neco kvuli pristupu na sdileni, tusim ze jsem zadal volbu "prihlasovat se jako superspravce", jestli si to pamatuju dobre. vubec jsem se totiz nemohl dostat z linuxu na winxp, zatimco obracene to slo hladce...

ale pokusim se pouzit vasi radu s live cd, kdyz to neklapne, zkusim vami navrzenou druhou variantu vypisu logu, zatim diky, za par minut se ozvu jak jsem dopadl...
IBM T40, Intel Pentium M 1500Mhz, 1,5MB RAM, graphic card ATI Radeon 7500 integrated, sound card AC 97 integrated, HDD HITACHI 40GB 5400 rpm, DVD/CD-RW IBM slim, Lite-On DVD+R DL USB,  USB GPS module S2SGI-G217

rpet

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2010, 20:55:00 »
tak z toho, co jsi mi radil, se mi tedy vazne nepovedlo nic. za to jsem se pres recovery dostal do onoho nepristupneho adresare a ted ho potrebuju pomoci prikazove radky presunout na druhy hdd, ktery je pripojen pres usb. blby je, ze netusim, jak ho system vidi...

arrange

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 18 Srpna 2010, 20:58:46 »
tak z toho, co jsi mi radil, se mi tedy vazne nepovedlo nic.
LiveCD nefunguje vůbec?
Nebo v LiveCD oddíl s Ubuntu není vidět pod Místa na horní liště?
Nebo jen se po kliknutí nepřipojí?
Nebo něco jiného?

rpet

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 18 Srpna 2010, 21:20:59 »
ale jo, live funguje, videt je v computer jako 80GB file system.... a pripojit to jde. jen se nemuzu dostat do ty debilni slozky...

arrange

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 18 Srpna 2010, 21:23:56 »
Zkus to přes Alt+F2 a v otevřeném okně zadej
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus

rpet

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 18 Srpna 2010, 21:35:57 »
tak pres tento prikaz jsem se jako root do slozky uzivatele dostal. ale nasel jsem tam jen dva soubory:
access your private data
readme.txt

kde je slozka s hudbou, je mi zahadou...

arrange

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 18 Srpna 2010, 23:50:25 »
Používáš šifrování složky? Pak by ti mohlo pomoct (ale podrobnosti neznám, nepoužívám)
https://help.ubuntu.com/community/EncryptedPrivateDirectory

rpet

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 19 Srpna 2010, 17:42:35 »
hm, myslim ze po instalaci jsem zadal prihlasovani jen k uzivatelske slozce...
ani tento tvuj napad nezbral, takze to uzavrem, ja to smaznu a nainstalim znova. snad najdu zalozni dvd s hudbou, budu se modlit...
diky za rady a cas...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.