Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prodavač z PC obchodu a vypalovací software  (Přečteno 3906 krát)

Loveczabijak

• Návštěvník
  • Linux forever!
Prodavač z PC obchodu a vypalovací software
« kdy: 19 Srpna 2010, 17:32:48 »
Haha to co se mi dnes stalo vás pobaví. Koupil jsem si v obchodu dvouvrstvé DVD. Přijdu domu, vložím DVD do mechaniky, že si vypálím data. Najednou koukám že ten disk je poškozený "ukazovalo se že je téměř plný a data na něm zapsány nebyly" a tak aniž bych spustil vypalovací software, jsem to DVD vysunul, že ho půjdu reklamovat. Přijdu do obchodu a slušně vysvětluji prodejci svůj problém s tímto médiem a první na co se zeptal, jaký vypalovací software používám? Já mu na to odpověděl že Brasero. A on na to, Brasero...? Co to je? Já jsem mu říkal, že je to vypalovací software a že je  to výchozí vypalovací software pro Gnome. A on mi povídá, to je nějaký freeware, ne? Zapnul Internet Explorer a do vyhledávače napsal Brasero, podíval se na screenshot starší verze Brasera a povídá: no a jsme doma podívejte se, vždyť to má jen čtyři funkce. Jako víte co,...? tenhle ten freeware, to nemůže nikdy fungovat moc dobře. Neříkám že vůbec jo, ale tak na 80% určitě ne. To máte jako CDBurnerXP, to vaše Brasero a další freeware. Přes to bych nikdy nevypaloval a ještě k tomu takové drahé disky. To já tu mám Nero Express a teď mi začal ukazovat jak pálí on přes Nero Multimedia Suite 10. A potom mi nabízel že mi může zaprodat licenci Nero Multimedia Suite 10 za 2200Kč. A já mu říkám: Díky nechci!!! Já mám svůj open source software a funguje krásně a mě vyhovuje. A on na to: jako víte co  ..."?" asi ne tak dobrý když vám vypálil data a nejsou vidět. Buď jste udělal chybu vy nebo ten váš freeware. Prostě tady koukám to ani nedělá nějaká společnost ale jenom dva lidi ...jo? to přeci nemůže fungovat.
Nero Multimedia Suite 10 vyvíjí kvalitní firma. A zase ty disky " víte co " to je blbost aby byly plné a přitom na nich nic nebylo. To kdybych dal na reklamaci a řekl že jste to pálil přes nějaký freeware " Brasero " tak nevím co by na to řekli. A to jste pálil jako v tom Linuxu nebo ve Windows? A já mu říkám že v Linuxu. "No vidíte ještě k tomu přes ten Linux, to jako ne..." já jsem s Linuxem jako nikdy nepracoval, takže nevím ale opravdu se mi tohle ještě nestalo. A já povídám že přes Brasero pálím už dlouho a vždycky spokojenost. " Hmmm, to vám nemůžu reklamovat. Jedině fakt to Nero nebo ´stě joo - nemůžete pálit přes tadyten software. A řekl tak naschledanou a já mu řekl totéž. A DVD jsem před obchodem hodil do odpadkového koše a přišel jsem o 50Kč. Ten největší fór je, že jsem vypalovací software ani nespustil. Pouze jsem DVD vložil do mechaniky a když jsem viděl že je poškozený, tak jsem ho vysunul a odnesl do prodejny. Prodejce je taková natvrdlá lama, že nedokázal pochopit to, že jsem disk ani nevypaloval, pouze vložil do mechaniky a vysunul. Sranda ne ? ;)

mka

• Závislák
  • Chybovat je moje.
    • Příložany Cé Zet
Re: Prodavač z PC obchodu a vypalovací software
« Odpověď #1 kdy: 19 Srpna 2010, 18:49:15 »
Ten největší fór je, že jsem vypalovací software ani nespustil. Pouze jsem DVD vložil do mechaniky a když jsem viděl že je poškozený, tak jsem ho vysunul a odnesl do prodejny.
No jo, tak jsi ho měl přimět, ať ti to dvd zkontroluje v tom svým sjůtu a jasně mu říct, že jsi žádný vypalovací sw nepoužil...

Frejda62

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím.
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2010, 18:53:34 »
 ;D ;D ;D ;D
To je jak když před čtyřmi roky mě jeden odborník řekl že Linux je v plenkách... ;D
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #3 kdy: 19 Srpna 2010, 19:14:44 »
Omlvátit o palici čů.rá.kovi . Takové 3.14čuse mám nejraději. Být sprostý nebo mu třeba aspon vysklit okno ! Já naštěstí nakupuju jen v našem RentComputers kde je borec diocela geek a vždy je vše ok. Ale toto je moc. Řekni nazev té prodejny. Ať mu uděláme nějakou reklamu.
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #4 kdy: 19 Srpna 2010, 19:33:51 »
Najednou koukám že ten disk je poškozený "ukazovalo se že je téměř plný a data na něm zapsány nebyly"
Na to jsi přišel jak? Kde se to ukazovalo?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 19 Srpna 2010, 19:40:56 »
No byl to děsnej Lojza... jak zaseknutá deska s jedním softwarem.... až náhodou ta ona firma zkrachuje, tak si dotyčný bez půlročního školení nevypálí ani CD  ;D
A pro Vás to je dobrá zkušenost taktéž. Nikdy neříkejte pravdu v takových obchodech. Jen to nezbytně nutné. Tj. nejde načíst a basta.

Na čež na otázku čím vypaluji, bych mu odpověděl, že to je úplně jedno čím vypaluji, když se CD ani nenačetlo. Každopádně mu udělejte reklamu jak je děsně ochotný a zabržděný.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Loveczabijak

• Návštěvník
  • Linux forever!
« Odpověď #6 kdy: 19 Srpna 2010, 19:48:44 »
 ;D Ahoj přišel jsem na to tak, že jsem DVD rozbalil a než jsem ho vložil do mechaniky, tak jsem se na něj podíval a viděl že je na něm už něco vypálené plocha disku nevypadala jako nová. Pak jsem ho dal do PC a podíval jsem se na vlastnosti. Ukazovalo to že je plný, ale přitom na něm nic vypáleno nebylo. Tak jsem ho vyzkoušel ve Windows a bylo to to samé. Potom jsem šel zpět za prodejcem viz. nahoře : a přesně tohle jsem mu řekl, ale on to nepochopil a hádal se že za to může software Brasero, prostě je to lamák ;)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 19 Srpna 2010, 21:45:18 »
vazne husta historka.. ani si to u sebe nevyzkousel a jeste nabizel aby sis koupil nero zmetek jeden. ja s CZC takove spatne zkusenosti nemam, tam si snazi overit, co zakaznik tvrdi

Tak uz konecne vyklop, jak se ten shop jmenuje, chci vedet, kam vazne nemam chodit nakupovat  :D
« Poslední změna: 19 Srpna 2010, 21:47:37 od Bohouš »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #8 kdy: 19 Srpna 2010, 21:54:42 »
taky čekám na to jméno. asi bude sice pražské což je mi krapec z ruky ale v rámci dobré pověsti toho obchodu bych to rád věděl :)
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

Loveczabijak

• Návštěvník
  • Linux forever!
« Odpověď #9 kdy: 19 Srpna 2010, 22:00:26 »
Prodejna a servis výpočetní techniky Česká Kamenice

PC-IT.cz
náměstí 28.října 153/16
Česká Kamenice
407 21
www.pc-it.cz

Otevírací doba
po - pá: 9-12 13-17
so: 9-11

Loc: 50°47'58.808"N, 14°25'12.27"E

Mě se ani tak nejedná o těch 50Kč, ale o ten princip. Teď si vezměte že si u nich zakoupíte PC za 30 000Kč, nainstalujete si místo Windows - jiný OS : například Linux a až se vám něco porouchá (třeba základní deska), tak se vás zeptají: jaký OS to používáte? A vy jim povíte, že Linux. A oni vám na to řeknou: no jo to vám poškodil Linux, na to se záruka nevztahuje, čert vem těch 50Kč. Alespoň vím že tam nekoupím ani fixu na popisování disků.  ;) ;D
« Poslední změna: 19 Srpna 2010, 22:09:29 od Loveczabijak »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 19 Srpna 2010, 22:10:44 »
Presne tak, diky za info. Timto prispivas i ke vetsi spokojenosti dalsich zakazniku, kteri nez nekam vkroci, tak se zeptaji googla na zkusenosti s obchodem. A kdyz se dozvi, ze tam nevyreklamujou ani cedecko, tak proc by tam chodili, ze?

Karma ++
« Poslední změna: 19 Srpna 2010, 22:35:19 od Bohouš »
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Rover623

« Odpověď #11 kdy: 19 Srpna 2010, 22:33:02 »
Taky se mi něco takového stalo,stavěl jsem PC na zakázku,vše jsem doma dokonale odzkoušel a připravil,bohužel jsem nečekal,že majitel toho počítače nemá doma zapojený síťový kabel,takže to přivezl a protože jsem neměl čas,tak mu to zapojoval nějaký jako "fakt odborník",který dělá počítače už přes deset let.Takže ten den telefon,kecy typu jak je Linux blbej a proč tam není Windows,že nefunguje síť,tak jsem mu doporučil ať do toho raději nehrabe,že si to tam příští týden rozchodím sám,takže za 4 dny tam jdu,otočím case a koukám,počítač běží,switch běží,na obou stranách kabel zapojený,ale na počítači nesvítí ani jedna ledka na síťovce,tak jsem prostě ustřihl koncovky a znova to cvaknul,zapojím a najednou internet jde a co z toho plyne,že pokud narazíte na blbce pro kterého je jediný správný soft ten který používá on,tak pokud vy používáte něco jiného,tak i za fakt,že on má obě ruce levé může váš program

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #12 kdy: 20 Srpna 2010, 00:04:56 »
Rover623:dobre si to vystihol K+
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

OPesekk

• Host
« Odpověď #13 kdy: 20 Srpna 2010, 00:15:21 »
Prostě někteří lidé s něčím neumí, jsou líný se něco naučit a tak je to špatný.
« Poslední změna: 20 Srpna 2010, 00:41:21 od OPesekk »

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #14 kdy: 20 Srpna 2010, 02:42:03 »
ja mam podobnu skusenost s mojim ISP. Nesiel net, tak matka tam volala (ja som bohuzial nebol doma). Zacal jej tam vysvetlovat ako ma ist do ovladacich panelov a pod. Ona ho zastavila, ze tak to asi nepojde, bo pouzivq ubuntu. Ten v momente zadrel, ze problem je v ubuntu a ukoncil rozhovor.Ked mi to matka pretlmocila, tak ma skoro vystrelo a hovorim, nech to skusi na notasi kde je win7. samozrejme net nesiel ani tak. Poslal som teda k nam kamosa, ktory tomu rozumie a nakoniec sa zistili, ze ISP nieco menil a DNS nespravne fungoval. Ti to nakoniec naprsvili a vsetko sa dostalo do normalu.
Normalne by si mal kamos od tej firmy vypytat prachy za diagnostiku problemu. Oni su schopni neznaleho cloveka odpinknut na zaklade toho, ze nepoznaju iny OS a ani si neoveria, ci naozaj nieco nepos*ali.
njn, doba je taka, ze do IT moze dnes fusovat kde kto....

Loveczabijak

• Návštěvník
  • Linux forever!
« Odpověď #15 kdy: 22 Srpna 2010, 08:47:14 »
Nojo to víš, kdyby tam přijel a neuměl pracovat s Ubuntu, tak si při nejmenším může hledat jinou práci. Tohle že jsou nějací profíci??  ;D ;D ;D ani náhodou. U mě jsou profíci ti co programují Linux a všechen open source software. Já jsem s Linuxem naprosto spokojen. Nabízí mi škálu toho nejlepšího open source softwaru kterému se nevyrovnají ani ty placené. Třeba : ve škole máme Windows a v něm lamácký Zoner Callisto a ani nemáme plnou verzi protože škola na to nemá. Já jsem si zabrousil na softu pro Linux a objevil jsem excelentní program Inkscape. Když jsem ho viděl málem mě omyli. Takový program na vektorovou grafiku a open source? A ani chvíli neváhám přispět na tento software nějaký Donate, protože si toho moc vážím. Takové práce jako jsem viděl přes Inkscape a co jsem si s ním tak jednoduše udělal, bych ani v Callistu neudělal. Tady nejsem omezen na žádné funkci a možnosti jako v Callisto, kde se pracuje jen s předlohami. A mnoho dalšího... a Callisto stojí 1000Kč.  :P
Nejlepší na tom je že tihle PC experti s Linuxem nikdy nedělali a mluví o tom jako o největším šmejdu ... to mě dokáže rozčílit.

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
« Odpověď #16 kdy: 22 Srpna 2010, 20:04:17 »
Jen tak mimochodem, Inkspace je i pro Windows, tak můžeš ve škole doporučit, aby na něj přešli ;-)
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.