Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zobrazuje se pouze 2,9gb ram z 4GB  (Přečteno 2213 krát)

chodnik74

• Návštěvník
zobrazuje se pouze 2,9gb ram z 4GB
« kdy: 21 Srpna 2010, 07:54:48 »
po preinstalovani windows 7 na ubuntu 10.04 32 bit se mi ukazuje pouze 2,9gb ramek z 4gb..proc?sak 32 bt system ubuntu podporuje az 16gb ramek ne?Dekuji

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: zobrazuje se pouze 2,9gb ram z 4GB
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2010, 08:12:56 »
Ale musis mat jadro zo zpnutym PAE. V terminale spusti
Kód: [Vybrat]
uname -ra daj sem vypis.
Pripadne ak tam to PAE na konci jadra nemas tak si nainstaluj cez synaptic najnovsie jadro s pae.

P.s Z RAM ti berie nieco aj grafika? Lebo aj na bezne jadro ti to ukazuje malo. Tusim by ti malo ukazovat nieco okolo 3,7GB.

Nieco o PAE
http://cs.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension
« Poslední změna: 21 Srpna 2010, 08:19:58 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2010, 08:20:11 »
Ale musis mat jadro zo zpnutym PAE. V terminale spusti
Kód: [Vybrat]
uname -ra daj sem vypis.
Pripadne ak tam to PAE na konci jadra nemas tak si nainstaluj cez synaptic najnovsie jadro s pae.

P.s Z RAM ti berie nieco aj grafika? Lebo aj na bezne jadro ti to ukazuje malo. Tusim by ti malo ukazovat nieco okolo 3,7GB.

nemam tam pae :)

Linux chodnik-notes 2.6.32-21-generic #32-Ubuntu SMP Fri Apr 16 08:10:02 UTC 2010 i686 GNU/Linux

takze ale ted sem stahoval vsechny dostupne aktualizace..:) takze by se melo aktualizovat jadro :) to staci ne?

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2010, 09:16:12 »
po instalaci pae jadra mi uz ukazuje 3,8g ramek..diky..ale ted nejde wifina..a to mam ovladac nainstalovany..:(

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2010, 09:46:27 »
po instalaci pae jadra mi uz ukazuje 3,8g ramek..diky..ale ted nejde wifina..a to mam ovladac nainstalovany..:(

Jdi znova do Ovladače hardwaru a musíš nainstalovat ovladač STA a restartnout - musel jsem udělat to stejný a i přeinstalit ovladač na grafiku flgrx.
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Srpna 2010, 10:25:44 »
odstranil jsem oba ovladace..dal restart..pote sem je zase znovu nainstaloval..ale uz se to nestahovalo..asi uz to byla nekde na disku stahle z predchoziho..restartoval sem a nejede..:(

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 21 Srpna 2010, 10:56:21 »
Jestli máš integrovaný grafický čip novější generace a bez vlastní paměti na motherboard a režim auto v BIOSu, tak spolkne až 1.2GB z RAM v klídku, i když zobrazuje jen plochu.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

gumka

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2010, 11:03:40 »
spustenie wi-fi sme už riešili:
sudo service network-manager stop
sudo mv /var/lib/NetworkManager/NetworkManager.state /var/lib/NetworkManager/NetworkManager.moved
sudo service network-manager start

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpna 2010, 11:09:36 »
nefunguje stale...:( ovladace sem preinstaloval nekolikrat..

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #9 kdy: 21 Srpna 2010, 11:49:33 »
Mas nainstalovanu tu istu verziu jadra ako si mal bez PAE? Pri spojazdnovani wifi to nepise dajaku chybu ze by nieco chybalo nainstalovane z jadra?(linux-generic-pae, linuximage-cislo verzie-generic-pae, linux-image-generic-pae)
Co som pozeral postup instalacie wifi co ti davali v inom vlakne, tak tam zalezi na verzii jadra ktore pouzivas. Tak si hlavne ustraz ci mas stiahnuty ovladac wifi k tomu jadru co si instaloval.

P.s dlhsie som nepisal, vypadol mi net. :(
« Poslední změna: 21 Srpna 2010, 11:55:50 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 21 Srpna 2010, 12:24:01 »
http://img689.imageshack.us/img689/9484/snmekobrazovkyj.png

tyto vsechny jadra jsem nainstaloval :)

a mam:Linux chodnik-notes 2.6.32-24-generic-pae #41-Ubuntu SMP Thu Aug 19 02:43:57 UTC 2010 i686 GNU/Linux

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #11 kdy: 21 Srpna 2010, 12:29:45 »
odstranil jsem oba ovladace..dal restart..pote sem je zase znovu nainstaloval..ale uz se to nestahovalo..asi uz to byla nekde na disku stahle z predchoziho..restartoval sem a nejede..:(

Já jsem teda pro ovladač Broadcom STA musel mít vložený CD s Ubuntu v mechanice... Jinak mi to furt nechtělo nainstalit.
Marek *Marp* Pszczolka
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 21 Srpna 2010, 12:32:48 »

Já jsem teda pro ovladač Broadcom STA musel mít vložený CD s Ubuntu v mechanice... Jinak mi to furt nechtělo nainstalit.

jo ty jsi musel mit cd protoze si byl bez netu...ale ja mam napichly sitovy kabel kdyz nejede wifi :) ale odpojim a zkusim z cd :)

Marp

• Moderátor
  • Závislák
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #13 kdy: 21 Srpna 2010, 12:33:44 »

jo ty jsi musel mit cd protoze si byl bez netu...ale ja mam napichly sitovy kabel kdyz nejede wifi :) ale odpojim a zkusim z cd :)

Taky jsem musel mít píchnutej kabel, kvůli ovladači ATI/AMD  ;)
Marek *Marp* Pszczolka

chodnik74

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 21 Srpna 2010, 12:42:27 »

Taky jsem musel mít píchnutej kabel, kvůli ovladači ATI/AMD  ;)

bez netu to neslo z cd :D pridej si me na icq prosim 214 111 916

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.