tady nejde jenom o flash, tady jde o to, ze ten system je nepouzitelnej, rozbalovani rar archivu, pres pouzivani wine, dlouhe spousteni openoffice, gimp, nedej boze pracovani s videem (windows maker ve winxp).. system k nicemu. xp mi bezi uplne v pohode.
Nevím co s tím máš. Asi to vidíš jinak. Přítelkyně má PIII 700MHz(100MHz BUS), 384MB RAM, grafika "nv", Ubuntu 8.04 a nestěžuje si. Youtube si pouští bez problémů, články na netu si přečte, poštu vyřídí. Xubuntu rychlejší nebylo. V té době mi jako použitelnější přišlo Gnome.
Pokud jsem zkoušel novější 9.04, 9.10, tak už to bylo náročnější na RAM a tímpádem pomalejší. On ten 1GHz AMD není ani pomalu rychlejší jak PIII 700MHz. Ta sestava je odladěná v BIOSu pro maximální stabilitu a výkon, tak je možné, že máš třeba horší chipset(Ali, VIA) a celkově ji nemáš výkonnější, i když máš patrně o 33MHz asi rychlejší RAMky, ale ve skutečnosti být rychlejší nemusí, když přítelkyně má míň cyklů. Verze 10.04 jsem nezkoušel. Všechno jí funguje, prohlížeč má Firefox 3.68, tak není důvod něco měnit. Dřív tam byla Nvidia 4MX440.... než dvě odešli jedno léto do křemíkovýho nebe. Jeli krásně.