Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s GRUB2  (Přečteno 1709 krát)

luksaboss

• Návštěvník
Pomoc s GRUB2
« kdy: 23 Srpna 2010, 17:37:50 »
Ahojte vím že tu je na Ubuntu stránkách přímo návod jak zapsat nový spouštěcí soubor GRUB 2 pro můj Ubuntu - Lucid, ale prostě se mi to podle toho nepovedlo :-( Mám nainstalovaný Ubuntu na sekundárním fyzickým disku na prostředním oddílu ze tří který jsem na něm vytvořil ale pak jsem musel kvuli problemum s HW počítače přepsat MBR u WinXP , který mam na Primárním disku na prvním oddílu ze dvou který jsem vytvořil na něm. No a nepodařilo se mi podle toho návodu proste zapsat pomocí LiveCD ten GBRU2. Nemáte někdo nějaký polopatický návod pro někoho kdo má Linux asi měsíc ? díky moc  :)

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Pomoc s GRUB2
« Odpověď #1 kdy: 23 Srpna 2010, 18:04:36 »
a v ktorom bode sa co nepodarilo? instaloval si ho na disk ktory mas nastaveny ako prvy z ktoreho sa bootuje [alebo si menil poradie bootovania ak si ho instaloval na druhy disk]?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 23 Srpna 2010, 18:17:00 »
Můžeš tady dát výpis z boot_info_script?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

luksaboss

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Srpna 2010, 12:37:11 »
No tak ten script sem hned davat nebudu zatim nemám čas si s tim pohrat ale asi se k tomu přiklonim pokud to nevyřesim :-) diky za radu ....
Jinak co se týče toho bootování tak ne že by se něco pokazilo ale proste jsem to udelal ( špatně předpokladam když to nefunguje ) a nic se nestalo pořád mi bootujou XP. Já jen proste přesně nevím co delat no to je celé, nevím co mam napsat všechno do toho Terminálu jinak si myslím že to neni nic složitýho ale jak řikam mám Linux teprve ,mesic a nic o tom nevim .... takže by mi stačilo kdyby mi tu někdo napsal co mám udělat po nabootovani Live CD a spuštěni Terminálu :-)

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 24 Srpna 2010, 13:05:34 »
ak si postupoval presne podla navodu http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2#Obnoven.2BAO0_GRUB2_pomoc.2BAO0_LiveCD tak by malo stacit zmenit poradie bootovania diskov v biose, v poslednom kroku si daval grub-install /dev/sda alebo si to menil na /dev/sdb resp na disk kde mas instalovane to ubuntu?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

luksaboss

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 25 Srpna 2010, 20:38:52 »
no tak ted se asi stydím protože je to víc jak týden co jsem to zkoušel a už si napamtuji  ??? Ale podle všeho bych mel asi dát "grub-install /dev/sda" ne ? páč se bootuje z primarniho disku a z prvního oddílu a ačkoliv mám třeba další systém na jiném jakémkoliv disku. nebo se pletu ? :-)
« Poslední změna: 25 Srpna 2010, 21:12:35 od luksaboss »

luksaboss

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 28 Srpna 2010, 15:46:30 »
Tak už jsem zase zde  :) zkoušel jsem ještě raz tu aktulaizaci grub souboru a dostal jsem se až sem:
Nyní byste měli být přihlášeni do vašeho trvalého linuxu pomocí příkazu chroot (administrátorská práva bez potřeby používat sudo)

nastavte soubor /etc/default/grub dle vašeho systému
$ nano /etc/default/grub

Zde jsem už nemohl za boha nic sputit takže jsem zkončil u kroku:
poté je třeba spustit update-grub pro vytvoření konfig. souboru.
$ update-grub

který jsem už nedokázal dokončit protože se nadelo v terminálu už nic spouštět a nevim jak z toho pryč :-( Přišlo mi to jako bych byl v nějaký složce kde je soubor či co a tim zapišu spouštecí soubor do MBR ale prostě jak řikám já se tam nemuzu hnout už .... pls poradte někdo :-)

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #7 kdy: 28 Srpna 2010, 16:12:09 »
Můžeš tady dát výpis z boot_info_script?
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 29 Srpna 2010, 18:41:37 »
...
nastavte soubor /etc/default/grub dle vašeho systému
$ nano /etc/default/grub[/color]

Zde jsem už nemohl za boha nic sputit takže jsem zkončil u kroku:
poté je třeba spustit update-grub pro vytvoření konfig. souboru.
$ update-grub

který jsem už nedokázal dokončit protože se nadelo v terminálu už nic spouštět a nevim jak z toho pryč :-(
To vypada, ze jsi neukoncil editaci souboru /etc/default/grub, takze jsi byl v editoru nano. Pokud nepotrebujes menit v /etc/default/grub zadne nastaveni, tak ten krok vynech a pokracuj tim update-grub
Jinak v nano slouzi pro ulozeni souboru kombinace Ctrl+o a k ukonceni Ctrl+x (je to napsane na spodnich  radcich).
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

chengshuyan88

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 30 Srpna 2010, 09:57:45 »
Sad to say, a recent survey (which popped up on boing-boing) showed that some 75 percent of Americans still trust the corporate media.links of london jewellery I am in the minority, but a growing minority. In time, a majority of the population will learn how to use and manage this array of information tools that has become commonly available in the last ten years.links of london When that happens, the corporate media will lose it's profitability and fade away. And I say, good riddance.links of london bracelets

luksaboss

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 30 Srpna 2010, 14:26:42 »
-->> Krysař: mockrát děkuji za radu už mám Linux opět zprovozněný 8) já trubka to v tom nano totiž psal jako přikaz a ne jako kombinaci kláves, nejraděj bych si naliskal protože když jde něco jednoduše tak já se s tim pářu a nenapadne mně to, tak to mám ale často čím jednodušší tak tím složitěji k tomu přistupuju ;D Krok jsem teda přeskočil protože v souboru grub pomocí nano jsem opravdu nepotřeboval nic měnit, takže jsem jen zapsal do MBR a bylo, ještě jednou díky !!!

-->> arrange: ten RESULTS.txt jsem tedy vytvořil, sice jsem se tím nijak moc nezabýval ale při prvním pohledu se divím že se v tom vyznáš  ;D ale jelikož už jsem problém vyřešil tak to sem už ani dávat nebudu, ale hlavně Ti chci poděkovat za zájem mi pomoct  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.