Zdravím.
Řeším takový problém a nevím si s ním rady. Do teď jsem měl nainstalovaný winXP a potom jsem k němu na druhý oddíl doinstaloval ubuntu. Toto řešení mi dnes ale nestačí a nejraději bych přešel více k ubuntu a svět windowsů nechal jenom na specifické aplikace. Můj problém nastává v tom, že když rozdělím disk na 3 oddíly a jako první nainstaluji linux a na další oddíl následně doinstaluji windows, cesty k linuxu se ztratí (v opačném případě se o vše postará GRUB). Potřeboval bych nějak nainstalovat jako první linux a až po něm doinstalovat win 7 a winXp. Nicméně stále se to nedaří. Nejlepší řešení by bylo mít tři nezávislé disky a přístup k OS řešit stylem přepnutí bootu v biosu. Nicméně 3 disky nemám, a tak bych nějak potřeboval vyřešit takovouto instalaci tří OS na jeden disk. Dost by se mi hodilo i to, kdybych mohl dané operační systémy jakkoliv přeinstalovávat a neohrozit tím cesty k dalším OS. Nejlepší by bylo, aby se o to nějak staral GRUB, protože jej dokážu konfigurovat. Neměl by někdo z vás nějaké řešení? Byl bych za něj velice vděčný. Nejsem zrovna zběhlý v problematice těchto instalací. Předem děkuji za případné rady.