Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefungují zabudované reproduktory notebooku  (Přečteno 3994 krát)

Tomáš Čakloš

• Návštěvník
Nefungují zabudované reproduktory notebooku
« kdy: 26 Srpna 2010, 23:24:22 »
Zdravím.

Už jistou dobu mi odmítají pracovat zabudované reproduktory v notebooku (HP Compaq 6720s). Jakmile však připojím externí reproduktory nebo sluchátka do výstupu, v nich zvuk funguje.
Situace se nezměnila ani po úplně nové instalaci systému.
Zajímalo by mne, jestli se jedná o hardwarovou závadu nebo zda-li může jít o problém v Ubuntu, na který se dá najít řešení.
verze Ubuntu 10.04

Předem děkuji za vaše rady.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Nefungují zabudované reproduktory notebooku
« Odpověď #1 kdy: 27 Srpna 2010, 07:57:49 »
Skusal si v terminale
Kód: [Vybrat]
alsamixera zkontrolovat nastavenia hlasitosti?
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tomáš Čakloš

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Srpna 2010, 10:32:41 »
Nastavení hlasitosti jsem kontroloval.

AlsaMixer:

Kód: [Vybrat]
┌───────────────────────────── AlsaMixer v1.0.22 ──────────────────────────────┐
│    Card: HDA Intel                                 F1: Nápověda              │
│     Čip: Analog Devices AD1981                     F2: Informace o systému   │
│    View: F3:[Playback] F4: Capture  F5: All        F6: Zvolit zvukovou kartu │
│ Položka: PCM [Zisk v dB: 0,00, 0,00]               Esc: Ukončit              │
│                                                                              │
│       ┌──┐           ┌──┐           ┌──┐           ┌──┐           ┌──┐       │
│       │▒▒│           │  │           │  │           │  │           │  │       │
│       │▒▒│           │  │           │  │           │  │           │  │       │
│       │▒▒│           │▒▒│           │  │           │  │           │  │       │
│       │▒▒│           │▒▒│           │  │           │  │           │  │       │
│       ├──┤           ├──┤           └──┘           ├──┤           └──┘       │
│       │OO│           │OO│                          │MM│                      │
│       └──┘           └──┘                          └──┘                      │
│      94<>94         74<>74          0<>0            0             0<>0       │
│      Master    <     PCM      >  Mic Boost         Beep      Internal Mic B  │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 27 Srpna 2010, 11:27:29 »
Na notebook tam mas dost malo volieb. Neskusal si vybrat ine zariadenie, bud v alsamixer f6 alebo normalne cez applet hlasitosti. Je to tusim druha karta vo volbach hlasitosti. Teraz niesom pri ubuntu tak presnejsie nenapisem.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Tomáš Čakloš

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Srpna 2010, 11:59:07 »
Jiné zařízení není (jen default nebo HDA Intel - nefunguje ani, když zvolím). Druhá karta ve volbě Zvuk (Hardware) nabízí opět jedno zařízení, žádné volby s tím nepohnou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.