Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Grub rescue Asus Eee 1005HA  (Přečteno 1314 krát)

sedy.s

• Návštěvník
Grub rescue Asus Eee 1005HA
« kdy: 28 Srpna 2010, 16:35:27 »
Dobrý den.
Na svém netbooku Asus Eee 1005HA jsem měl nainstalovaný přes wubi Ubuntu. Při používání Ubuntu mi systém nabídl aktualizace, které jsem nainstaloval. Po skončení instalace jsem byl vyzván k restartování a po restartu již nenaběhl ani Windows XP, ani Ubuntu a objevuje se mi zde jen hláška:

error: no such device :a944fc9e-e29a-41fa-8a83-330ab290b635
grub rescue>

Hledal jsem na internetu, jak tento problém vyřešit,ale všude píší, abych vložil instalační CD a nainstaloval systém znovu. Bohužel k netbooku nemám externí DVD.
Prosím pomozte. Musí zde být nějaká šance, jak systém zprovoznit. Všechna data mám zálohovaná, tak by mi nevadila ani čistá instalace buď Windows, nebo Ubuntu.

Předem děkuji za odpovědi

Standa 1941

• Návštěvník
  • nikdy není pozdě
Re: Grub rescue Asus Eee 1005HA
« Odpověď #1 kdy: 28 Srpna 2010, 18:00:20 »
Dobrý den.
Na svém netbooku Asus Eee 1005HA jsem měl nainstalovaný přes wubi Ubuntu. Při používání Ubuntu mi systém nabídl aktualizace, které jsem nainstaloval. Po skončení instalace jsem byl vyzván k restartování a po restartu již nenaběhl ani Windows XP, ani Ubuntu a objevuje se mi zde jen hláška:

grub rescue>

Hledal jsem na internetu, jak tento problém vyřešit,ale všude píší, abych vložil instalační CD a nainstaloval systém znovu. Bohužel k netbooku nemám externí DVD.
Prosím pomozte. Musí zde být nějaká šance, jak systém zprovoznit. Všechna data mám zálohovaná, tak by mi nevadila ani čistá instalace buď Windows, nebo Ubuntu.

Dobrý den.

grub rescue>

Dobrý den. jsou dle mne dvě jednoduché možnosti:
1/ Instalační dvd XP /je-li k mání???/
2/ stáhnout ISO UBUNTU z internetu /je zdarma/, vypálit na CD, a instalovat,Napřed zkusit UBUNTU. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.