Dobrý den,
lze nějak zařídit, abych si mohl v PC (10.04) s malým diskem založit složku, do které bych pravidelně ukládal data v nějaké adresářové struktuře a jednou za čas připojil disk větší, přičemž data by se na zálohovací disk překopírovala, ale tak, že by se tam soubory neopakovaly a já si tak nemusel pamatovat, kde co mám? Demonstroval bych to na příkladu:
Na PC mám složku A podsložku B a v ní soubory S1 a S2. Provedu zálohu a tato struktura se mi automaticky vytvoří na zálohovacím disku. Jenomže poté usoudím, že soubory S1 nechci mít ve složce B, ale ve složce X a soubory S2 smažu. Poté provedu zálohu, ale chtěl bych, aby se mi v záloze soubor S2 ani nehnul (zůstal v podsložce B) a soubor S1 se automaticky přesunul do složky X.
Nástroje, které jsem zkoušel, většinou S2 smažou a do X mi S1 znovu nakopírují. Jenomže pokud bych toto připustil, pak by mi na disku záloha některá data chyběla a některá bych měl víckrát. Některé zálohovací systémy zase fungují tak, že jsou vytvořeny různé zálohy ve formě zazipovaných souborů, do kterých bych však musel lézt a hledat kde jsem co měl a opět je tam problém s opakováním dat. Proto hledám nějaké slušné, jednoduché řešení a kdyby to bylo klikací, bylo by to super.