Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: make config pro starsi jadro  (Přečteno 1789 krát)

rejže

• Aktivní člen
  • *
make config pro starsi jadro
« kdy: 01 Září 2010, 23:07:37 »
Ahoj. Pouzivam Mythtv a po akzualizaci mi nejde konfigurovat v4l. Je to diskutovaný problém posledního jádra a zatím není řešení. Potřeboval bych se tedy vrátit k předchozímu jádru. Vynutil jsem tedy verzi starší a nové jádro smazal,ale make config stále trvá na posledním jádru. jak ho donutit konfigurovat pro jádro,které potřebuju? Pokud to nové jádro nechám make config proběhne,ale nastane diskutovaná chyba při kompilaci. pokud ho smažu chyba nastane při make config.
Acer Switch alpha12 core i3,128GB ssd

Marek_

• Aktivní člen
  • *
Re: make config pro starsi jadro
« Odpověď #1 kdy: 01 Září 2010, 23:23:34 »
Blbý, že sis ten starej .config nezazálohoval, ale myslím, že rozumím. No zazálohuj si (pro jistotu) tento a podívej se, co dělá "make oldconfig" a "make mrproper" (ale možná je to jen v opensuse) Možná to bude fungovat i "zpětně". zdravím
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

rejže

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Září 2010, 23:46:54 »
Jj. Problém je,že po každý aktualizaci prostě zopakuješ známej postup a ono to najednou nejde. Spíš bych potřeboval mít to už zkompilovaný pro to starý jádro. Teď bych to jen instaloval a hotovo. jenže to je už v čudu. :'(

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Září 2010, 23:54:17 »
V tomhle miluju opensuse a jiné rpm distribuce. Tam lze udělat "make rpm" a jádro se tak zkompiluje do balíčku, který si pak jednoduše schováš, nainstaluješ kdykoli..
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Marek_

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Září 2010, 00:00:13 »
A musíš to jádro kompilovat? Nestačí nějaký starší z repozitářů? Pokud ne, tak asi budeš muset začít s novým configem...
openSUSE 13.1
Opera 12 - ano, stale

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 02 Září 2010, 11:57:57 »
V tomhle miluju opensuse a jiné rpm distribuce. Tam lze udělat "make rpm" a jádro se tak zkompiluje do balíčku, který si pak jednoduše schováš, nainstaluješ kdykoli..
Miluju deb-based distribuce. Umí to samé ;-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 02 Září 2010, 13:42:48 »
Miluju deb-based distribuce. Umí to samé ;-)
.. nechci prudit, ale to nijak nesouvisi s deb/rpm .. to ze Makefile obsahuje makro *rpm* nema nic spolecneho s balickovaci backendem ..

ps. pokud bych se chtel vyjadrovat k problemu deb/rpm tak ja osobne jedine rpm .. .deb je fakt ostuda v roce 2010, pred 5ti lety mozna, ale tedka: thanks, NO!
Ne. Myslím, že to nemá zhola cenu dále rozvíjet. Jen mi to nedalo a snažil jsem se držet křehkou rovnováhu. Možná Tě překvapí, že to výše nemusí být můj subjektivní názor. Ano, takto zvláštně někdy jednám. Snažíč se držet objektivní rovnováhu. Nenech se tím rozhodit, logiku :)
« Poslední změna: 02 Září 2010, 13:44:27 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

rejže

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 03 Září 2010, 00:33:21 »
Dík za určitý zájem. Nepotřebuji kompilovat jádro,jen balíček firmware pro různý televizní karty,kde ani neřeším a konfiguraci prostě odentruju,protože to stejně všechno musí zůstat jako moduly. problém je,že i když mám oba tunery stejný,v jednom jsou jiný střeva,protože je koupený o něco později a ten balík firmwarů je pro něj nutno opatchovat. to vsecno jde,ale pokud je tam ten patch tak u posledního jádra dojde při kompilaci k chybě. Vrátil jsem tedy jádro co jsem měl předtim vynucením verze,jenže když spustím make config stejně to pracuje s headers pro to nejnovější jádro. Potřebuju tedy vědět jak to přinutit pracovat s headers pro to aktuálně instalovaný starší jádro. Když to nový jádro odstraním a všechno co k němu patří,tak to chce konfigurovat zase to nejnovější a vyhodí to samozřejmě,že to nenalezlo soubory. Kde je tedy zakotveno pro který header to bude konfigurovat a následně kompilovat? Nechce se mi příliš čekat až ten problém vyřeší na antiip,protože s jednim tunerem se co cvíli něco nenahraje a nejsem doma jedinej kdo tu věc používá. Návrat ke staršímu jádru mi připadal jako rozumný dočasný řešení. Pokud možno bez úplné přeinstalace. Ještě jednou dík a sry,že jsem prvně nedal dost vyčerpávající info o problému.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.