Dík za určitý zájem. Nepotřebuji kompilovat jádro,jen balíček firmware pro různý televizní karty,kde ani neřeším a konfiguraci prostě odentruju,protože to stejně všechno musí zůstat jako moduly. problém je,že i když mám oba tunery stejný,v jednom jsou jiný střeva,protože je koupený o něco později a ten balík firmwarů je pro něj nutno opatchovat. to vsecno jde,ale pokud je tam ten patch tak u posledního jádra dojde při kompilaci k chybě. Vrátil jsem tedy jádro co jsem měl předtim vynucením verze,jenže když spustím make config stejně to pracuje s headers pro to nejnovější jádro. Potřebuju tedy vědět jak to přinutit pracovat s headers pro to aktuálně instalovaný starší jádro. Když to nový jádro odstraním a všechno co k němu patří,tak to chce konfigurovat zase to nejnovější a vyhodí to samozřejmě,že to nenalezlo soubory. Kde je tedy zakotveno pro který header to bude konfigurovat a následně kompilovat? Nechce se mi příliš čekat až ten problém vyřeší na antiip,protože s jednim tunerem se co cvíli něco nenahraje a nejsem doma jedinej kdo tu věc používá. Návrat ke staršímu jádru mi připadal jako rozumný dočasný řešení. Pokud možno bez úplné přeinstalace. Ještě jednou dík a sry,že jsem prvně nedal dost vyčerpávající info o problému.