Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace a konfigurace LAMP serveru + ZF pro vývoj [vyřešeno]  (Přečteno 3286 krát)

xmikul28

• Návštěvník
Dobrý den,

doteď jsem používal Windows jako hlavní OS, ale protože už mě tento systém dováděl k šílenství, rozhodl jsem se přejít na Ubuntu, jelikož už s ním mám pár drobných zkušeností kdy jsem jej měl nainstalován jako druhý OS na zkoušku... Jak jsem již uvedl, nyní bych na Ubuntu chtěl přejít, ale mám problém s jeho nastavením tak, abych mohl v pohodě dělat svou práci.

Prosím Vás tedy o pomoc a o rady. Nainstaloval jsem si LAMP server, změnil jsem si doc_root, to mi funguje, zkoušel jsem obligátní
Kód: [Vybrat]
<?php
  phpinfo
();
?>

Jakmile jsem si ale provedl SVN checkout svých projektů a chtěl si ty aplikace spustit, narážím na problémy, které se mi zatím nepodařilo vyřešit. Těch problémů je celkem dost, proto si myslím že nemá cenu je sem vypisovat a popisovat.

Rád bych, kdybyste mi někdo poskytli relativně podrobný návod, jak správně nainstalovat a nakonfigurovat LAMP server a Zend framework, aby všechno fungovalo. Budu rád za každý takový link, případně posloupnost linků, které když prostuduji, tak se mi to podaří.

Moc děkuju!
« Poslední změna: 10 Září 2010, 14:02:12 od kiklhorn »

Petr R.

• Aktivní člen
  • *
  • ...
Re: Instalace a konfigurace LAMP serveru + ZF pro vývoj
« Odpověď #1 kdy: 09 Září 2010, 20:05:09 »
« Poslední změna: 09 Září 2010, 20:06:58 od Petr R. »
Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" | Oddíly (ext 4): /, /home, /www | PC Intel | Linux user #482261

xmikul28

• Návštěvník
Re: Instalace a konfigurace LAMP serveru + ZF pro vývoj
« Odpověď #2 kdy: 10 Září 2010, 13:59:51 »
Moc díky!

Ačkoliv jsem podle toho návodu postupoval, moc jsem si nevšiml na konci stránky těch věcí, které se mají udělat když něco nefunguje.
Pomohlo mi změnit práva složky DocRoot rekurzivně jak tam bylo uvedeno.

Pak jsem měl ještě další problémy s SSL, tam mi pomohlo jiné fórum, kde psali že je nutné to SSL povolit, atd. BYlo to pár drobných střípků, díky kterým teď všechno funguje jak má ;-)

Ještě jednou díky! ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.