Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Wifi driver bez drátového připojení k internetu  (Přečteno 1458 krát)

Prevekr

• Návštěvník
Wifi driver bez drátového připojení k internetu
« kdy: 09 Září 2010, 19:16:34 »
Nazdárek, mám Acer Extensa 5220, před nedávnem mi vyflusl kompl tak sem si řekl že tam konečně dám ,,nějakej linux"  ;)
Bohužel jsem hnedkom zjistil že budou problémy, měljs jsem inst. cd. fedory ale wifi ani nemrklo...tak jsem zase nainstaloval winy, tentokráte sedmičky, stáhl wubi a nainstaloval ubuntu. Wifi zase dělala jakože tam není  ::)...
Kouknul sem teda na net přez winy ale veškery navody se prioritně zakládaly na tom že jsem drátově připojen k netu což nejsem a tu možnost v okoli nemám.
Přece musi byt metoda jak wifi nainstalovat beztoho že jsem napojen na net? Mohu na net tedy leda přez winy, stáhnout a hodit na exterak nějakej instalator driveru nebo něco takového a pak ho nainstalovat v ubuntu?

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
Re: Wifi driver bez drátového připojení k internetu
« Odpověď #1 kdy: 09 Září 2010, 20:47:35 »
Zkuste se podívat sem
http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi#Konkr.2BAOk-tn.2BAO0_karty

Případně do vyhledávání zadat Extensa 5220, ten notebook tu má celkem dost lidí.
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 14 Září 2010, 13:30:14 »
no dalo by sa...najlepsie by bolo kebyze si najdes cestu k nejakemu dratu...v ubuntu su zavislosti to znamena ze jeden balicek moze mat jednu zavislost ale tan jeden balicek ich moze(nemusi) mat 20...takze tam su dalsie zavislosti...samozrejme ze sa to da...tam je asi propiertarny ovladac brm43xx ze?neviem...alebo skus to cez ndiswraper...to je program ktory pouziva ovladace od win na wifi...mas ho myslim aj na livecd...das ho do mechaniky otvoris synaptic tam si najdes zdroje SW a tam si das niekde ze ubuntu CD...a potom si najdes balik ndiswraper a nainstalujes ho...potom si otvoris ten ndiswraper a tam to uz snad zvladnes...das cd s ovladacmi k tomu nb...a tam si najdes ten subor...s nejakou priponou to len bere...neviem .sys?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

gumka

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 14 Září 2010, 14:16:18 »
ndiswraper.
ndisgtk v repo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.