Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu mi při login screenu zamrzne  (Přečteno 2120 krát)

whysper

• Návštěvník
Ubuntu mi při login screenu zamrzne
« kdy: 10 Září 2010, 20:09:19 »
Ahoj všem,
dnes, když jsem spustil Ubuntu, tak normálně naběhlo, pak tam je přihlášení tak to naběhne, ale okamžitě se NB sekne, nelze hýbat myší ani nic psát, nic nereaguje. Jediná věc, která mě napadla, že by to mohla způsobit je ta, že předtím se mi NB vybil v polovině instalace aktualizací pro Ubuntu. Tak jestli to není tím. Ubuntu mám 10.04 Lucid Linx
Díky všem za případnou pomoc.
PS: doufám že nebude jediné řešení reinstal systému :(

Rover623

Re: Ubuntu mi při login screenu zamrzne
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2010, 08:10:00 »
V klidu,zapni a při startu podrž SHIFT aby jsi se dostal do menu grubu,je tam několik položek,tak vyber tu která nabízí opravu poškozených balíků,počkej na dokončení a potom to restartuj (třeba příkazem shutdown -r now) a zkus to znovu

whysper

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2010, 10:26:43 »
Díky za radu, ale jestli myslíš v GRUBU jak tam mám na výběr systémy tak mám vždy název OS a pod tím název OS(recovery mode) a mám tam linux 3× (to se mi tam objevilo po updatu Carmic Koala na Lucid Linx) tak jsem dal ten recovery mode - jede tam text, a pak tam je begin init-bottom nebo tak něco a pod tím je done. Uplně poslední mi tam bliká kurzor, ale na stisk klávesnice to nereague a nic to nepíše (zkoušel jsem ten shutdown -r now) tak jsem zkusil ctrl+alt+delete a přeblikne to na jinou obrazovku a poslední je now restarting - ale po restartu není žádná změna - nejede :(
                                         Ale jinak díky za radu a za ochotu. Snad to tu nějak vyřešíme.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2010, 11:23:00 »
Měl by jsi tam mít nabídky a za tím vždy typ jádra,chce to zvolit to nejnovější jádro v recovery mode,pak by se ovšem měla objevit další klasická textová nabídka a v ní by měla být oprava poškozených balíků,ale musím se na to kouknout

whysper

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Září 2010, 11:43:31 »
Tak já na mobil natočím video a hodím sem potom odkaz ať víš, jak to vypadá.

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #5 kdy: 11 Září 2010, 11:56:03 »
Pro inspiraci se můžeš podívat i na wiki - problémy při bootování.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

whysper

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 11 Září 2010, 12:22:27 »
Tak teď vypaluji instalační CD  pro Lucid Linx (mám tu jen Karmic) to video je zde: http://www.youtube.com/watch?v=_tkwDGKZ718 záběr na kontrolky potom ukazuje, že počítač nepracuje (ta úplně vlevo) poté stisknu ctrl+alt+delete. Záběr na myš a klávesnici zaase ukazuje, že nic nereaguje :(
Omluvte kvalitu videa prosím.

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 11 Září 2010, 12:38:23 »
Tak jsem na to kouknul,ale z toho videa je pouze vidět,že systém zmrzne.Mě by spíš zajímalo kde skončíš pokud zvolíš ten recovery mode u toho nejnovějšího jádra.Měl by projet výstup z terminálu,potom se zobrazí "Done" a za pár sekund by měla naběhnout nabídka v takovém tom grafickém režimu známém hlavně z dosu.Ještě mě napadá,že by jsi mohl zkusit nahodit systém se starším jádrem

whysper

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 11 Září 2010, 12:44:45 »
Však to tam je vidět ne?
je tam:
Kód: [Vybrat]
Begin: /scripts/init-bottom...
Done.
[1.056710] usb 6-2: configuration #1 chosen
_ (blikající kurzor)
Pak se nic neděje tak dám ctrl+alt+delete
je to tam 1:50 (čas videa)
Zkusím teda starší jádro a dám vědět.

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 11 Září 2010, 12:59:39 »
Dobře,mám další nápad,zkus se pomocí ALT+CTRL+F1 přepnout do konzole,musíme se dostat někam aby šlo přinejmenším zadávat příkazy do terminálu,pak by mohlo stačit zadat sudo do-release-upgrade

whysper

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 11 Září 2010, 13:08:39 »
Bohužel to vůbec nereaguje :( prostě jsem se nikam nedostal :(
Jediné, kde můžu zadávat příkazy je to, když naběhne GRUB tak zmáčknu c a je tam grub command line :( nic víc
a z CD které jsem teď vypálil to nechce vůbec bootovat

whysper

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 11 Září 2010, 14:51:43 »
Asi bude jediné řešení reinstal :(
Děkuji všem za ochotu a rady. Toto asi bude nejrychlejší řešení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.