"3. Adresáře začínající na "--- " chi mít jako první (Krusader mi je řadí až podle následujícího písmena"
Tohle mi dela i konqueror, a hrozne mne to vytaci protoze jsem pouzival ve windows "!" na zacatku nazvu souboru ktere jsem chtel videt mezi prvnimy. Chytry konqueror vsechny tyhle "!" preskoci a utridi soubory az dle prvniho znaku abecedy nebo cisla. (zatim jsem to vyresil zamenou "!" na "0" nebo "AAA", ted si nejsem jistej, mam pocit ze cisla radi az za pismena, takze asi AAA)
Krome toho mam silne podezreni ze pri nastaveni ceskych/slovenskych locale bude mozna korektne sortovat i "ch" (medzi h a i), co je u souboru s anglickymi nazvy ponekud nestastne, nastesti ja potrebuji defaultne anglicke prostredi, takze se s tim nesetkam, jen upozornuji ze tam neco takoveho muze existovat. (a dokonce bych rekl ze se to muze nekterym lidem i hodit)
Byl bych ovsem docela vdecny kdyby nejaky linux guru vedel jak tohle serazovani souboru dle nazvu prinutit pouzivat klasicky ASCII hodnota sort (t.j. "!" je hned druhy v poradi po mezere).
Kazdopadne to neni vlastnost Krusadera, ale celkove seznamu souboru pod KDE.