Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jaký program na muziku? (doporučení)  (Přečteno 4649 krát)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
jaký program na muziku? (doporučení)
« kdy: 12 Září 2010, 19:13:44 »
Zdravím. Mohli byste mi doporučit nějaký kvalitní linuxový program pro poslech muziky? Chtěl bych aby uměl pracovat s klávesama play stop atd... na klávesnici, aby si pamatoval playlist a aby zobrazoval podrobnosti o přehrávané skladbě. Totem mi zatím nabídl polovinu toho, co potřebuji. Vlc zase standartně neumí pracovat s klávesama play stop atd. a nechce si pamatovat playlisty... Ve windowsech jsem používal Jet audio, ale nejsem si jistý, jestli ho rozjedu přes wine. Neznáte někdo nějaký program, který by splňoval víše uvedené požadavky? Byl bych za to moc vděčný.
...................................................Death Master..................................................
PhenomIIx3, 4GBram, rad.4870, ubuntu 10.04 Lucid lynx (x86)

vetty

• Návštěvník
Re: jaký program na muziku? (doporučení)
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2010, 19:36:22 »
Amarok (KDE), Rhythmbox (Gnome) Jsou to nejen přehrávače ale i managery hudební sbírky 

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2010, 19:59:33 »
Na rythmbox jsem už koukal, ale ten neumí přehrát soubory .pls :(
...................................................Death Master..................................................

pacholik

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2010, 20:01:34 »
Kvalitních audio přehrávačů máme hromadu, Totem i VLC jsou spíš na video.
Tak třeba
Amarok - býval označován za nejlepší přehrávač nejenom na linuxu, teď už to sice tolik naplatí, ale pořád je to špička
Audacious - klon WinAmpu
Banshee - něco jako iTunes, kamarádí se s mp3 přehrávačema a telefonama
Exaile! - výborný přehrávač, dlouho jsem používal
Listen - snaha o Amarok v Gnome

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2010, 20:08:40 »
Děkuji otestuji je a uvidím, co mi sedne.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #5 kdy: 13 Září 2010, 00:26:56 »
Na rythmbox jsem už koukal, ale ten neumí přehrát soubory .pls :(

S pls Rhythmbox problém nemá, stačí se zamyslet a použít sekci Rádio ;)

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 13 Září 2010, 16:50:42 »
zkoušel jsem to ještě jednou. Nevím co dělám špatně, každopádně Audacious splňuje všechny moje podmínky a nejspíš u něj zůstanu. Díky všem za rady. ;)

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #7 kdy: 14 Září 2010, 14:52:05 »
Taky mám Audacious nejradši :-)
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 14 Září 2010, 22:21:39 »
Jinak nainstaloval jsem Amarok (přes terminál)... Rovnou si to k sobě soslo KDE, ale Amarok nehraje. Zkoušel jsem i změnit primární zvukové zařízení a stále nic. Písnička se jakoby přehraje za cca sekundu a skočí to na další až do konce seznamu. :(

ras

• Host

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 14 Září 2010, 23:26:12 »
clementine
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 15 Září 2010, 20:39:07 »
TO: ras. To mě vůbec nenapadlo. Myslel jsem, že když jsem do linuxu jednou dostal knihovny pro nesvobodné formáty, že už to nemusím řešit, ale zapoměl jsem, že tady na ubuntu má asi většina programů vlastní knihovny na tyto formáty. Amarok s ogg hraje normálně. zkusím tam ty kodeky nějak dostat.

machm

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 23 Září 2010, 17:15:24 »
Ten Rhytmbox osobně moc nedoporučuju, tváří se značně nepřátelsky, alespoň z mého pohledu

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Září 2010, 17:44:24 »
U mě nakonec (čistě pro poslech muziky) vyhrál Audacius. Na druhém místě se umístil totem a na posledním místě amarok. Mám nainstalované i jiné, ale jsem pouze líný je odstranit.

Übermensch

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 23 Září 2010, 22:22:27 »
Rhytmbox je fajn.
^\-(o)_(o)-/^

JohnyN

• Host
« Odpověď #15 kdy: 24 Září 2010, 10:51:32 »

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 24 Září 2010, 17:43:37 »
Na KDE sem používal Amarok a teď na gnome mam audacious.. Ten mi asi ve srovnání i vyhovuje víc. Sice mi přijde horší ovládání sbírky (v Amaroku lze procházet po albech, interpretech a tak, v audacious jde tak nanejvýš vytvořit playlist celé složky s hudbou), ale má daleko větší možnosti v nastavení a i v tom playlistu jde zase hledat pomocí klasického vyhledávání - psaním slov, které obsahuje název společně s tagama, takže spokojenost..

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
  • I have a D'OH authority.
« Odpověď #17 kdy: 25 Září 2010, 10:01:38 »
Momentálne používam (v skúšobnej dobe :D) Amarok (pôjde ti aj na Gnome), ale nefunguje ako by mal (či aj na KDE sa to tak zasekáva?), no doteraz som používal (a používať budem) Audacious, ktorý ti slušne nahradí WinAmp. Povedal by som že prostredie a funkcie Audacious sú lepšie ako WinAmp, nie je presýtený nepotrebnými funkciami, dokáže prehrávať rádiá, meniť témy, má ekvalizér, etc; jednoducho všetko čo pravý prehrávač potrebuje. Určite odporúčam Audacious.
(tiež sa mi páči že stačí program zapnúť a automaticky prehráva hudbu kde skončil, takže ak si nastavíš spúšťanie Audacious pri štarte compu, celkom ti to spríjemní čakanie :D)
Dualboot: Ubuntu 10.10, Windows Vista SP1
AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2,26GHz
nVidia GeForce GT130M 4GB RAM 500GB HDD

Tibor Krejčí

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 25 Září 2010, 12:04:29 »
Souhlasím. Jenom mě malinko štve, že sem tam se pokazí modul Gnome-Shortcuts a přehravač se nedá ovládat klávesama "play" "pause" a etc... Modul ale stačí vypnout a zapnout a zase je všechno ok. Nevíte náhodou někdo čím to je?

Hakito

• Aktivní člen
  • *
    • Japonština.yukata.cz
« Odpověď #19 kdy: 29 Září 2010, 19:06:13 »
Největší zkušenosti mám si Rhythmboxem. Je v 'základní výbavě' a zvládá všechny Tvoje požadavky.
Mě vyhovuje asi nejvíc. Škoda jen, že nemá vlastní ekvalizér, ale to se dá napravit různými pluginy...  8)
Generování náhodných čísel je příliš důležité, než aby se nechalo na náhodě.
PC - ATI Radeon HD 2600 PRO, AMD 64 - 2GHz, 2Gb RAM, 80Gb HDD, 40Gb HDD + Xubuntu 12.10

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #20 kdy: 29 Září 2010, 19:38:23 »
Zdravím... v KDE 3.5 jsem používal Amarok.... po přechodu na Gnome jsem hledal alternativu a nejlepší mi přijde Exaile :-) - navíc je dobře integrované do Ubuntu (oznamovací oblast).

Iljusin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #21 kdy: 29 Září 2010, 21:50:42 »
Taky hlasuju pro exaile. Zkoušel jsem všechny zde již zmiňované přehrávače + různé další abych nakonec zakotvil právě u exaile. Ještě s mi kdysi líbil Songbird, ale byl tenkrát v raném stádiu vývoje a měl hodně bugů, ale vypadal velmi pěkně a nadějně. Takže bych ho vlastně zase mohl zkusit :)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 05 Října 2010, 22:25:59 »
kdyby aTunes nebezelo v jave, tak bych ho zkusil. jinak se mi porad libi clementine, je schopnejsi nez rhythmbox, pohodlnejsi nez exaile a velmi podobne amaroku 1.4
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Miloslav Škrha

• Aktivní člen
  • *
  • Hus na pravdu brus!
    • Sedačky rychle
« Odpověď #23 kdy: 06 Října 2010, 09:53:02 »
Tak sem vyzkoušel Clementine a fajne... díky za tip.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.