Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s lenovo thinkpad X201i  (Přečteno 1093 krát)

dupkoo

• Návštěvník
problem s lenovo thinkpad X201i
« kdy: 16 Září 2010, 13:49:51 »
Zdravim rad by som sa Vas spytal ci ste niekedy riesili problem ako mam ja. Na moj thinkpad x201i som si nainstaloval popri win 7 (nutnost mat ho tam) ubuntu najnovsie ale takym sposobom ze normalne mi to cez display laptopu neslo resp. zvuky som pocul ale obraz nikde tak som dal v biose bootovat cez vga externy monitor a v pohode tak som to nainstaloval a ide to ale stale iba s pripojenym LCD a nie priamo na laptope. Neviem si rady. Prosim poradte mi

Dakujem
« Poslední změna: 16 Září 2010, 15:01:50 od dupkoo »

dupkoo

• Návštěvník
Re: problem s lenovo thinkpad X201i
« Odpověď #1 kdy: 28 Září 2010, 18:59:18 »
Nema nikto takyto problem? PLS neviem si s tym rady dakujem

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2010, 12:28:12 »
Máš to inštalované cez wubi?Systém->Predvoľby->Monitory a tam sa pozri či tam máš aj prenosný počítač.Ak áno klikni na to a vedla toho máš že zapnutý alebo vypnutý

[attachment deleted by admin]
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

MartenP

• Host
« Odpověď #3 kdy: 01 Října 2010, 13:02:36 »
Pokud to dobře chápu, externí displej funguje, interní nee. Známá chyba špatné podpory Intel ovladačů pro Intel HD Graphics (kombinace nového grafického čipu, staršího jádra a staršího Intel ovladače). Při změně na ovladač VESA a doplnění jistého bootovacího paramteru by to mělo fungovat. Mně pak ovšem nešel regulovat jas (vesa ovladač to nepodporuje). Doporučuji nainstalovat 10.10, kde je již problém vyřešen.

Něco problému + zmínené řešení podrobněji:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=9189674

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.