Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace 6.06 na SATA HDD  (Přečteno 2372 krát)

truelamer

• Návštěvník
instalace 6.06 na SATA HDD
« kdy: 30 Listopadu 2006, 14:56:49 »
Při instalaci Ubuntu 6.06 se mi nedetekuje, respektive nerozpozná disk. Disk je vidět v BIOS, i je ho možné naformátovat např PQ magic (např live gparted ho nevidí rovněž) , tento problém je pouze u chipsetu VIA (MB ASUS A8V-VM NorthBridge VIAK8M890 SouthBridge VIA VT8251). Po prošťourání BIOS, se mi po jedné z voleb objevuje: "If you want to install Linux Default partition Raid driver, please do not use OPROM creation operation!" Poradíte někdo co se skrývá za OPROM?? Či jak nainstalovat Ubuntu za této situace ?

radin

• Host
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2006, 20:26:44 »
Asi to nebude to prave, ale ja jsem s MB ASUS K8V-MX mel podobny problem s diskem S-ATA2, muse jsem ho presvicovat na S-ATA. V puvodnim stavu jsem ho nevidel ani z widli na normalnim IDE disku...

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2006, 20:58:31 »
Problemy se SATA300 byly (a jsou) hlavne na chipsetech nForce,  obcas nepomohlo ani switchovat na SATA150. Nicmene, v BIOSu se nekde objevuje polozka v jakem modu ma SATA radic pracovat, defaultne je tam myslim SATA, RAID pripadne Enhanced (asi?), lze tam vybrat i volbu IDE, coz pokud jsem spravne pochopil ma fungovat tak, ze disku bude dostupny pod klasickym prerusenim prirazenym pro spravu IDE disku (no, jak jen to je? Kdo si jeste pamatuje ... ze by INT 80H? Uz fakt nevim) jinak receno SATA bude SATA, ale disk se bude tvarit IDESATA :)

Co je mi ale divne, ze ten disk vam to nenajde, instaloval jsem ubuntu uz na docela dost strojich a zrovna se SATA jsem problemy nemel (to spise na widlïc)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.