Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kompilacia MPlayeru, zly zvuk  (Přečteno 1751 krát)

kriloter

• Aktivní člen
  • *
kompilacia MPlayeru, zly zvuk
« kdy: 30 Listopadu 2006, 21:35:51 »
Zdravim vas pani.
Mam jeden malinky problem s mplayerom a dost ma to uz stve.
Nakompiloval som mplayer zo zdrojakov klasicky ./configure , make , make install.
A ked pustim film, je strasne zly zvuk, sum,piskanie,vsetko mozne a niekde vzadu slabucko pocut originalny zvuk.
Neviem prist na to kde moze byt problem.
Ked pustim pomocou mplayeru nejaku mp3ku pise to toto :
Starting playback...
mpg123: Can't rewind stream by 19 bits!%
...
Pritom mpg123 prehrava v pohode ...
Poradte pls.
Dakujem
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 22:46:02 od Anna Taliánová »

Skeletonix

• Host
kompilacia mplayeru , zly zvuk
« Odpověď #1 kdy: 30 Listopadu 2006, 23:17:02 »
proč nepoužít mplayer z balíčku :D

kriloter

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 30 Listopadu 2006, 23:29:12 »
Citace: Skeletonix
proč nepoužít mplayer z balíčku :D
Protoze mi to nefunguje ako ma ...
Ked pustim film cez svideo do televizora a na kompe sa nieco robi,staci len prepinanie medzi oknami,film seka ... niekedy viac,niekedy menej,ale uzasne ma to serie.
Nevravim,ze je to chyba mplayeru,len som  chcel vyskusat ako sa bude spravat nakompilovany ...
No a tam je domrveny zvuk ... co trosku nechapem ...
Ubuntu ma us zacina nasierat,asi zmenim distro ... alebo skoncim s linuxom uplne,furt je s tym len robota ... a to sa nadava na windows ze tam stale nieco nejde ... no neviem kde toho viac nejde ...
:o)
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 22:45:40 od Anna Taliánová »

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #3 kdy: 01 Prosince 2006, 23:12:06 »
Citace: kriloter
Ked pustim film cez svideo do televizora a na kompe sa nieco robi,staci len prepinanie medzi oknami,film seka ... niekedy viac,niekedy menej,ale uzasne ma to serie.
Nevravim,ze je to chyba mplayeru,len som  chcel vyskusat ako sa bude spravat nakompilovany ...
No a tam je domrveny zvuk ... co trosku nechapem ...
Vyhody kompilace se projevuji zejmena u pomalejsich procesoru nebo specifickych platforem. Teoreticky muze byt na vine i absence nekterych hlavickovych souboru.
Podle oficialniho fora (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=295603) se muze jednat i o problem konkretniho videa.
Pripadne zkuste jiny prehravac - VLC, XINE...

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 02 Prosince 2006, 11:05:49 »
Citace: kriloter
Zdravim vas pani.
Mam jeden malinky problem s mplayerom a dost ma to uz stve.
Nakompiloval som mplayer zo zdrojakov klasicky ./configure , make , make install.
A ked pustim film, je strasne zly zvuk, sum,piskanie,vsetko mozne a niekde vzadu slabucko pocut originalny zvuk.
Neviem prist na to kde moze byt problem.
Ked pustim pomocou mplayeru nejaku mp3ku pise to toto :
Starting playback...
mpg123: Can't rewind stream by 19 bits!%
...
Pritom mpg123 prehrava v pohode ...
Poradte pls.
Dakujem
Tak za prvé: je lepší než svatou trojicí kompilovat MPlayer, tento tzv. debianizovat, právě proto, že již vývojáři tohoto přehrávače to mají takto připravené. O debianizaci se dá ledacos na webu najít. Osobně jsem už dávno s tímto začal hned jak jsem pochopil jak Ubuntu funguje.
Za druhé: pokud by byly problémy mohu do svého souboru balíčků přidat mnou debianizovaný MPlayer. Je to komplexní balíček, tedy mplayer plus mencoder. Není to dělené jako v oficiálních repozitářích.
Za třetí: mám ověřeno, že zrovna případ práce s obrazem a zvukem se vyplatí kompilovat na tom HW, který používám. Obzvláště pokud jeho výkon není zas až tak mocný. Viz můj. Uspora systémových prostředků je značná. I případ VLC mi to potvrdil. Tam je úspora ještě větší než u MPlayeru.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.