Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu na externy hard disk  (Přečteno 1090 krát)

Jerry1SK

• Návštěvník
Ubuntu na externy hard disk
« kdy: 21 Září 2010, 22:11:58 »
Zdravím,
chcel bi som si nainštalovať ubuntu na externý HDD na linuxovú partíciu ktorú vytvorím. Aby som mohol pri bootovaní windowsu zadať počítaču aby načítal linux. Hlavne nechcem aby sa mi s toho HDD pri vytvaraní partícii vymazali údaje. Čo mám spraviť inak ako pri normálnej instalácii aby som niečo nepokazil. A ešte neviem jak mám skontrolovať "kontrolný súčet" toho CD keď ho napálim.
Ďakujem.

ras

• Host
Re: Ubuntu na externy hard disk
« Odpověď #1 kdy: 21 Září 2010, 23:21:21 »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #2 kdy: 21 Září 2010, 23:27:16 »
Nejdůležitější je při instalaci v bodě 8 kliknout na Pokročilé a instalátoru sdělit, že chceš Grub instalovat na externí disk (a nepoplést to). Pak v BIOSu nastavit primární boot z USB a sekundární z HDD.
Tímto způsobem najede Win, pokud USB NEbude připojeno, a Ubuntu, pokud USB připojeno bude. Pokud dojde k jakýmkoliv problémům, interní HDD zůstává netknuté, a nastavení v BIOSu se příp. vrátí zpět.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #3 kdy: 22 Září 2010, 08:39:17 »
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27118.0.html

přesně takhle to provozuju z klíčenky 2 roky bez problémů. Mám záložní Ubuntu i na externím HDD, na dalším externím HDD s hudbou mám boot do XBMC, takže se to dá přehrávat na čemkoli...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Jerry1SK

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Září 2010, 16:10:18 »
Ok, Ďakujem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.