Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: vlc  (Přečteno 1938 krát)

Taby

• Návštěvník
vlc
« kdy: 25 Září 2010, 14:50:47 »
Chci se zeptat, kde a jak nastavit vlc jako výchozí program pro spouštění videosouborů.

Zkoušel jsem to nastavit přes preferované aplikace, ale vlc mi to nenabídlo. zkusil jsem tedy do příkazu napsat "vlc", což chápu jako spouštěcí příkaz v terminálu, ale protože se nic neděje, tak asi něco dělám špatně. ;o)

Nevíte, co s tím?

Michal "The_M" Chlup

• Aktivní člen
  • *
  • Who Dares Wins
Re: vlc
« Odpověď #1 kdy: 25 Září 2010, 14:53:44 »
Skus kliknou pravým tlačítkem myši na soubor > Vlastnosti > Otevřít s > vyber VLC.
Automaticky se ti budou otevírat všechny stejné video soubory (např. pokud to nastavíš u video.avi, tak se ti budou otevírat všechny soubory *.avi přes VLC) otevírat přes VLC. Alespoň mně to tak funguje :)
« Poslední změna: 25 Září 2010, 14:56:15 od Michal "The_M" Chlup »
Neptejte se "Proč bych měl chtít Linux?". Ptejte se "Proč by měl Linux chtít mne?".

Acer Extensa 5230E - Intel Celeron 900 2,2Ghz; 3GB RAM; Intel UMA 4500M; 160GB HDD + 500GB ext. HDD.  Jsem nováček, mějte prosím pochopení pro mé hloupé otázky.

Taby

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Září 2010, 19:49:47 »
No, ale jak to mám udělat u dvd, když ho dám do přehrávače?  ;)

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 25 Září 2010, 19:59:17 »
Ked si spustis nautila(napr. otvoris home), das upravit, predvolby, media a pri dvd zvolis vlc tak to tiez nejde?
Pripadne ked vlozis dvd mala by ti vyskocit ponuka co spravit/cim otvorit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.