Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nainstalovat siet  (Přečteno 1634 krát)

hakk

• Návštěvník
nainstalovat siet
« kdy: 29 Září 2010, 02:16:37 »
mam problem s nainstalovanim ubuntu 10.04. ked dam v menu instalovat alebo aj spustit bez instalacie tak mi vyhodi toto http://img80.imageshack.us/gal.php?g=p2809102147.jpg , skusal som aj nainstalovat to cez windows a pri spustani mi dalo to iste. normalne mam win 7, a cez program som si spravil dalsie 2 particie na disku, jednu ext2 a jednu ext3, neda sa nic urobit. Ubuntu 9.04 som nainstaloval normalne ale nejde mi siet. takze nemozem skusit updatovat, ziadnu siet mi to nenajde aj ked mam pripojeny internet
« Poslední změna: 29 Září 2010, 21:00:13 od hakk »

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: chyba pri instalacii
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2010, 13:47:05 »
Co máš za notebook?

Zkusil bych něco z toho:
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

hakk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2010, 17:22:24 »
mam toshiba satellite l650. ked som pridal acpi=off tak mi to uz nainstalovalo v pohode, ale nejde to spustit, stale tam hadze to iste, chcel som si nastavit docasne bootovacie parametre pre nainstalovany system, ale podla toho navodu to nejde, lebo pri vybere OS dam pri ubuntu 'e' a zobrazi sa toto http://img833.imageshack.us/img833/585/p2909101658.jpg neni tam riadok s 'kernel' ked na konci napisem acpi=off a spustim to tak mi to zase hodi tu chybu
skusal som aj spustit bez instalacie a s acpi=off to ide v pohode. len mi nenaslo ziadnu siet ked som pripojil kabel...neviem ci treba nejaky ovladac, poraddte kde stiahnut
nejako inac nastavit acpi=off asi treba, neviem ale kde
« Poslední změna: 29 Září 2010, 17:27:46 od hakk »

hakk

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2010, 19:13:24 »
po updatovani biosu mi to uz ide spustit
stale mi vsak nejde nacitat siet, mozete mi napisat nejaky navod ako si stiahnut na win ovladac na sietovu a odkial, a potom ako to v linuxe spustit?
alebo ak tam moze byt nejaky iny problem tak skuste poradit

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2010, 19:20:13 »
Pokud nenapíšeš, jakým způsobem se připojuješ na internet, příp. jakou máš síťovou kartu, tak ti asi nikdo neporadí.
Taky by mohlo pomoct si založit nové téma (nebo změnit název).
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

hakk

• Návštěvník
Re: nainstalovat siet
« Odpověď #5 kdy: 29 Září 2010, 20:59:41 »
pripojujem sa pomocou kabla na internate, kartu mam Atheros ar8152, wifi sietovku mi to najde ale nemam tu wifi na ktoru by som sa pripojil

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 30 Září 2010, 00:11:08 »
Já tedy moc nechápu na co potřebuješ hledat nějakou wi-fi, když se připojuješ přes kabel (předpokládám že ethernetovej). Pokud máš nainstalovaný network-manager, mělo by se po připojení kabelu navázat spojení automaticky..

hakk

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 30 Září 2010, 03:21:58 »
ide o to, ze ten kabel mi nenajde...a neviem preco, tak som si myslel, ze to moze byt tym, ze tam neni ovladac na moju sietovku, wifi mi tam ale naslo. nepotrebujem sa pripojit, iba som to skusal. ako teda nainstalujem ten network manager? nejaky strucny navod...

ondraL

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 30 Září 2010, 15:09:26 »
No ten by měl být součástí nainstalovaného Ubuntu.
Jinak nainstaluj balíky network-manager a network-manager-gnome (grafický aplet který se pak přidá na panel):
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install network-manager
sudo apt-get install network-manager-gnome

hakk

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 30 Září 2010, 17:37:08 »
dik, ale predtym ako som si to precital som to spravil tak, ze cez UBUNTU software center som si vyhladal compat-wireless, nainstalloval restartol a uz to slo

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.