Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční aktualizace  (Přečteno 1087 krát)

Kioshi

• Návštěvník
Nefunkční aktualizace
« kdy: 29 Září 2010, 22:54:09 »
Ahoj,

mám menší problém s správcem aktualizací.
Internet jede, programy komunikující přes net také, pokud vymažu nastavené proxy. Při posledním používání Ubuntu jsem totiž jel přes další počítač, kde byl 602lan suite soft., který mi rozděloval kabelový net do mého booku. Teď používám switch (router chcete li), a tak se rozsah IP pro lokální ethernet změnil z 192.168.1.1 s portem 1080 na 192.168.1.100-199 bez zadávání portu. Ten port samozřejmě kvůli tomu, že jsem rozdělovat net přes program, komunikující na nějakém portu.
Bude to určitě někde v nastavení aktualizací s tou starou IP z 602lan, jelikož se mi po neúspěšné aktualizaci systému a balíčků ukáže chyba "Nemohu se připojit k 192.168.1.1 1080" (proto jsem psal o tom 602lan, aby se to dalo pochopit). Ten port je mi vodítkem, ale nemohu to nastavení pro aktualizaci sytému zaboha najít.
Zkoušel jsem všechno co mě napadlo a hledal kde jsem mohl. Systém -> Volby -> Proxy sítě a bez proxy jsem dal uplatnit na celý systém - nic a internet jede (FF, soft., ping apod.)

Moc to prodlužuji, vyřeší to zjevně jedna věta s cestou, kde se dá nastavit proxy pro aktualizace :-D

Předem díky.

3thno

• Návštěvník
Re: Nefunkční aktualizace
« Odpověď #1 kdy: 29 Září 2010, 23:09:36 »
Citace
sudo synaptic
 -- nastaveni--nastaveni--zalozka sit.  ?  :o

resp.: system - správa - správce balíků synaptic - nastavení - nastavení - záložka sítě .
« Poslední změna: 29 Září 2010, 23:11:16 od 3thno »

Kioshi

• Návštěvník
Re: Nefunkční aktualizace
« Odpověď #2 kdy: 29 Září 2010, 23:15:44 »
Co myslíš, nebyl jsem v Ubuntu sice nějakou dobu, ale tohle jsem určitě kontroloval :) Mám tam pro informaci "Přímé připojení k internetu". Jakékoliv nastavení proxy je v tomto případě na nic, jelikož to switch řeší pomocí DHCP.
Každopádně díky.

EDIT.: Kvůli tomu 602lan suite jsem nastavoval proxy kde to šlo, aby vše fungovalo. Teď mi to DHCP switche (že jsem si ho nekoupil hned) pořádně vrací, jak vidno. Tohle nastavení prostě ne a ne najít.
Respektive; otázka by byla jednoduchá: Kde všude se dá v Ubuntu 9.04 nastavit proxy, já už tu IP 192.168.1.1 s portem 1080 vyšťourám :-D

EDIT2.: Nejede to ani přes "apt-get update" v shellu. zastaví se to stejně jako v X na 3% s navazováním spojení na IP 192.168.1.1... což je ta stará. Funguje "apt-get upgrade", ale to je trochu mimo.
« Poslední změna: 29 Září 2010, 23:45:56 od Kioshi »

Kioshi

• Návštěvník
Re: Nefunkční aktualizace [VYŘEŠENO]
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2010, 01:03:43 »
Tak vyřešeno.
Dělal mi tam neplechu jeden zapomenutý program "System setting". NJN... to byli mé začátky na Ubuntu a zvyklí na Win jsem prostě vše chtěl řešit okny a nějakým tím prográmkem. Takhle se mi to vymstilo, ale pamatujte si tenhle prográmek a jeho nastavení proxy po 286 dnech, co jsem v tomhle zapomenutém Ubuntu na zapomenutém oddílu HDD nebyl :-D Právě vesele aktualizuji, je toho skoro stejně jako dnů - 269,8MB na balíky a aktualizaci na distro 9.10 ;) Snad pojede, stihl jsem narazit na vlákna, kde si na aktualizaci dost stěžují.

každopádně vyřešeno

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.