Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: kodek pro VOB  (Přečteno 4242 krát)

madeincz76

• Návštěvník
kodek pro VOB
« kdy: 30 Září 2010, 17:55:46 »
Jaký kodek pro VOB soubory,převedu si film z AVI do VOB souboru a nemohu film rozjet ani v SMPlayeru

Rover623

Re: kodek pro VOB
« Odpověď #1 kdy: 30 Září 2010, 20:49:01 »
Jen zběžně,potřebuješ balik ubuntu-restricted-extras,potom libavcodec-extra52 (nebo tak nějak,Synaptic ti to napoví),potom přidej zdroj Medibuntu a nainstaluj si non-free-codec a libdvdcss2,pokud ti to pořád nejde zkus si ještě nainstalovat VLC a spustit to v něm

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #2 kdy: 30 Září 2010, 21:26:09 »
Já jedu v Kaffeine bez problémů.

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 30 Září 2010, 22:26:22 »
Jen zběžně,potřebuješ balik ubuntu-restricted-extras,potom libavcodec-extra52 (nebo tak nějak,Synaptic ti to napoví),potom přidej zdroj Medibuntu a nainstaluj si non-free-codec a libdvdcss2,pokud ti to pořád nejde zkus si ještě nainstalovat VLC a spustit to v něm
na VLC mě to nefrčí hraje jenom zvuk ale obraz nikde

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 30 Září 2010, 23:42:15 »
Výše popsané balíky máš?

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 01 Října 2010, 08:01:05 »
Jaký kodek pro VOB soubory,převedu si film z AVI do VOB souboru a nemohu film rozjet ani v SMPlayeru

Proč děláš z AVI VOB?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 01 Října 2010, 17:23:48 »

Proč děláš z AVI VOB?
Potřebuji filmy spouštět na stolním DVD které nepodporuje DivX ale jenom DVD

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Října 2010, 17:25:46 »
Výše popsané balíky máš?
Balíky ještě nemám všechny nainstalovany, ale makám na tom je to docela fuška se v tom vyznat jsem hodně velkej začátečník v Ubuntu.

Rover623

« Odpověď #8 kdy: 01 Října 2010, 17:47:52 »
Je to jednoduché,do Googlu napiš medibuntu,vyber si z té horní nabídky "repositary how to",zkopíruj ten sálodlouhý řádek do terminálu a odklepni,zadej heslo a hotovo.Potom si zapni Správce balíků Synaptik,tam nejdřív klikni na obnovit a potom začni postupně zadávat názvy těch souborů co jsem ti napsal,vždy když najdeš shodu,klikni na položku pravým myšítkem a dej "označit k instalaci",potvrď případné závislosti,takhle si označ vše potřebné a potom už jen kliknout na tu zelenou "fajfku"

Rover623

« Odpověď #9 kdy: 01 Října 2010, 17:49:41 »
Jo a na konverzi filmů v AVI do klasického DVD je nejlepší program DeVeDe,když do Synaptiku napíšeš "devede" můžeš si ho hned nainstalovat,jeho použití je celkem snadné

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 01 Října 2010, 18:05:19 »
Jo a na konverzi filmů v AVI do klasického DVD je nejlepší program DeVeDe,když do Synaptiku napíšeš "devede" můžeš si ho hned nainstalovat,jeho použití je celkem snadné
jo jo DeveDe použivám supr converter

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 01 Října 2010, 18:17:45 »
Je to jednoduché,do Googlu napiš medibuntu,vyber si z té horní nabídky "repositary how to",zkopíruj ten sálodlouhý řádek do terminálu a odklepni,zadej heslo a hotovo.Potom si zapni Správce balíků Synaptik,tam nejdřív klikni na obnovit a potom začni postupně zadávat názvy těch souborů co jsem ti napsal,vždy když najdeš shodu,klikni na položku pravým myšítkem a dej "označit k instalaci",potvrď případné závislosti,takhle si označ vše potřebné a potom už jen kliknout na tu zelenou "fajfku"
tak nevim proč ale nejde to mam vše nainstalováno ale nic.Není třeba problém v tom že jsem třeba těd filmy převedl do VOBU ještě když jsem neměl nainstalovaný balíky s codeky?

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 01 Října 2010, 18:41:41 »
Já jedu v Kaffeine bez problémů.
Kaffeine mě píše tohle Cannot find demux plugin for MRL

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 01 Října 2010, 19:18:16 »
No ale třeba filmy co jsem převedl na Windows do VOB mě to perfektně přehrává,ještě je jedna možnost a to asi ta že jsem špatně převedl filmy do VOB,jak mám nastavit video a využití disku V DeveDe?

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 01 Října 2010, 21:37:22 »
Tak DeVeDe by mělo mít v závislostech všechny potřebné balíky,obvykle není nutné to přenastavovat,stačí si tam prostě naházet ty soubory na úvodní obrazovce stisknout přizpůsobení velikosti disku,otevřít si pokročilé volby a zapnout si optimalizaci pro vícejádrová CPU (pokud máš dvou a více jádro),pak to nechat převést,nejlépe si z toho nechat udělat rovnou ISO obraz

madeincz76

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 02 Října 2010, 13:02:54 »
Tak DeVeDe by mělo mít v závislostech všechny potřebné balíky,obvykle není nutné to přenastavovat,stačí si tam prostě naházet ty soubory na úvodní obrazovce stisknout přizpůsobení velikosti disku,otevřít si pokročilé volby a zapnout si optimalizaci pro vícejádrová CPU (pokud máš dvou a více jádro),pak to nechat převést,nejlépe si z toho nechat udělat rovnou ISO obraz
Tak už vše funguje jak má díky za rady

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.