Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: statická IP na Dynamickú  (Přečteno 4193 krát)

ibika

• Návštěvník
statická IP na Dynamickú
« kdy: 01 Října 2010, 10:24:24 »
Zdravím, chcel by som sa popýtať ako je možné zmeniť statickú IP na Dynamickú. Alebo aspoň odkaz kde by som to môhol preštudovať. diq

8472

• Aktivní člen
  • *
  • Zivot je ako rebrik do kurina, kratky a osraty ...
Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: statická IP na Dynamickú
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2010, 10:34:50 »
stym sa obrat na providera, sam/a stym nic nespravis
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

ibika

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Října 2010, 10:39:10 »
nejde tu o providera nakoľko som do siete vložil router a zvolil som na route dhcp

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 01 Října 2010, 10:51:13 »
Za prvé by si sa mal pýtať správne http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,5279.0.html a za druhé to vyzerá, že nechceš statickú verejnú IP.Každý by ti tu poveda, že keby bola možnosť s teou meniť tak mení.Ale mám pocit, že chceš pomôct s nastavením internej siete.Stačí keď si v routery nastavíš automatické pridelovanie adries a aj na PC to budeš mať nastavené.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

ibika

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Října 2010, 11:20:34 »
Pravda je že bolo to zle vysvetlené.

Prístupový bod ktorý vlastím má pridelenú statickú ip (prístupový bod je wireless, ip nieje verejná). Za mojím AP je hneď router. Mám doma viacero zariadení od satelitných prijímačoch po viac pc. Na jeden pc som nainštaloval ubuntu a pri inštalácii som zadával pevnú statickú ip (vyradil som všetky zariadenia a pridelil som mu statickú ip adresu ). Po inštalácii som zmenil router a bolo mi výhodnejšie kvôli ostatným zariadeniam spustiť dhcp. Čiže som mal položiť inak otázku, "sorry". A teraz by som potreboval na pc s ubuntu zmeniť v nastaveniach siete, staticky pridelenú ip na automatické pridelenie s dhcp servra. diq

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 01 Října 2010, 11:30:21 »
Aha hej.Klikni pravou na Gnome-manager-applet (ikonka v paneli)  a klikni na Upraviť spojenia.Vybereš si svoje spojenie a daš že upravovať(druhé tlačítko).Nastavenia IPv4 a tam si zvolíš že chces DHCP.

[attachment deleted by admin]
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

ibika

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Října 2010, 11:46:22 »
fuu nepomáha. neviem či som šiel správne (systém, predvoľby, sietové spojenia, potom pridať sietové spojenie a v ipv4 zadať dhcp)

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 01 Října 2010, 11:56:14 »
Alebo vymaž všetky pripojenia a ono sa to po zasunutí káblu samo nastaví.Pokial je tam DHCP.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.