Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu netbook remix - usb boot  (Přečteno 1908 krát)

Thanes

• Návštěvník
Ubuntu netbook remix - usb boot
« kdy: 04 Října 2010, 00:47:37 »
Ahoj, omlouvám se jestli to tady někde bylo, ale snažim se na můj netbook Asus 1015p nainstalovat tuto verzi ubuntu, bohužel neúspěšně. Podle pokynů na oficiální stránce stáhnu iso soubor, nahraju ho přes Universal usb installer a pak restartuju nb... Systém mi ale ani po restartu a nastavení biosu (kvůli boot sekvencím) nechce nainstalovat (rovnou nabíhá do Windows). Zkrátka a jasně mi nejde z flashky bootovat. Můžete mi prosím poradit co s tím?

Předem díky za odpověď

donny

• Závislák
Re: Ubuntu netbook remix - usb boot
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2010, 01:18:40 »
Když při startu (resp. při POSTu) zmáčkneš ESC, tak nevyskočí nabídka bootovacích zařízení, kde by se dala ta Flashka vybrat?
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Thanes

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 04 Října 2010, 08:29:33 »
Nn, to mi vylítne správce spuštění systému Windows... Zkoušel jsem i v biosu tam dát jako boot zařízení jenom flash disk a napsalo mi to ať tam vložim něco, z čeho může bootovat :/

luisah

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 04 Října 2010, 17:05:16 »
V BIOSu si najdi zařízení - flashku, nastav ji jako hlavní disk a nastav ji jako první zařízení k bootování. Ulož a nech naběhnout systém viz. donny.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 11 Října 2010, 19:35:53 »
Hlavne mušíš pri zapínaní PC (BIOS) bezhlavo mačkať ESC.Tiež mám EeePC a všetko čo treba je že si treba nastaviť možnosť bootovať z USB a bezhlavo mačkať klávesu ESC keď tam máš logo AŠUS (BIOS loading)...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.